İLHAM 5. yılını tamamladı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) çatısı altında 2012 yılında kurulan İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) kapsamında, üniversite öğrencileri için düzenlenen seminerlerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı programları sona erdi.
İLHAM 5. yılını tamamladı

TİMAV ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Hikmet ve Medeniyet, Türkiye Okumaları, Din ve Eğitim, İslami İlimler, Sanat ve Edebiyat Okumaları ve Yazarlık Okulu başlıkları altında düzenlenen seminer ve okumalar kapsamında alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler, üniversite müfredatında bulunmayan konularda 16 hafta süren seminerler verdi.

Ayrıca Pazar günleri 14.30’da Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen İLHAM toplu seminerlerinde Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Dr. Necdet Subaşı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş, Uğur İbrahim Altay, Selçuk Öztürk, Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Prof. Dr. Jean-Marie Heydt gibi isimler İLHAM öğrencileri ve katılımcılara uzmanlık alanlarında dair sunumlarda bulundu.

TİMAV tarafından 2012 yılında kurulan İLHAM, kurulduğu günden bu yana üniversite öğrencilerini hayata hazırlamak, müfredat dışı konularda öğrencilerin bilgi ve birikimlerini artırmak için hizmet veriyor. Her yıl güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemlik seminerler şeklinde icra edilen derslerde, alanında uzman akademisyen ve eğitimciler, çeşitli konularda öğrencilere seminerler veriyor. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde beşinci yılı tamamlanan seminerler TİMAV organizesi ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla TİMAV Genel Merkez Binası ve Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde yürütüldü.

ilham-2015-2016-yilsonu-yemek-sertifika-(48).jpg

50’nin üzerinde İLHAM hocası tarafından, 500 civarında öğrenciye verilen ve 2000 saatin üzerinde devam eden seminerler dizisinin sona ermesinin ardından İLHAM öğrencileri ve hocaları yemekli yılsonu sertifika programında bir araya geldi.

İLHAM Koordinatörlerinden Doç. Dr. Ertan Özensel’in konuşmasıyla başlayan programda Özensel, İLHAM kapsamında sivil bir üniversite oluşturarak Konya’ya ve Türkiye’ye örnek bir hizmet sunmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek başladığı konuşmasına, İLHAM’a emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek devam etti. İLHAM programlarının amacının millete, devlete ve ümmete faydalı bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Özensel: “Güçlü yarınlar için bilgili ve donanımlı nesiller yetiştirmek boynumuzun borcudur. Bunu ancak müfredat dışı bu tür çalışmalarla destekleyerek gerçekleştirebiliriz” dedi.

İLHAM seminerlerine katılan öğrencilere katılım belgelerinin takdim edildiği programda konuşan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise, İLHAM projesinin TİMAV’ın insan odaklı projelerinden biri olduğunu, burada eğitim gören öğrencilerimizi yarınlara hazırlamanın gayretinde olduklarını ifade etti. İnsana yapılan yatırımın yarınlarımızı inşa etmek adına en güçlü yatırım olduğunu ifade eden Öksüz, böyle bir hizmeti sunmanın TİMAV adına onur verici olduğunu ve İLHAM’ı ziyadesiyle önemsediklerini, İLHAM projesinin tüm Türkiye’ye yayılması için çalıştıklarını ifade etti.

İLHAM projesini, ilim ve irfanın Konya’dan dünyaya açılan kapısı olarak düşündüklerini ifada eden Öksüz: “Konya’nın geçmişinde var olan ilim ve irfan merkezi olma vasfını geleceğe taşımada biz de vesilelerden birisi olmayı istiyoruz. Konya’dan dünyaya yayılacak bir ilim ve irfanın öncüsü olmak, bu noktada yapılacak çalışmalara mütevazı ama kuvvetli bir katkıda bulunmak niyetindeyiz. Bu noktada baştan bu yana bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, İLHAM’ın yürütülmesinde gayretlerini esirgemeyen koordinatör hocalarımız Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, Doç. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Köksal Alver’e, haftasonu tatillerini İLHAM için feda eden İLHAM kapsamında ders veren çok kıymetli hocalarımıza ve tabii ki arkadaşlarının kafelerde vakit öldürdüğü zamanlarda büyük bir özveriyle seminerlerimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu Belediye Başkan vekili olarak programa katılan Ali Sönmez de belediye olarak şehrin inşası yanında gönüllerin ve nesillerin inşası için de yatırım yapmayı bir borç bildiklerini ifade ederek, bu tür projelerde yer almayı belediye olarak önemsediklerini ifade etti.

Programda konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Aksaray Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da İLHAM benzeri sivil yapılanmaların önemine dikkat çekerek, üniversite müfredatı dışında yürütülen bu tür çalışmaları takip eden gençlerin daha donanımlı bir şekilde hayata atıldıklarını ifade ederek, TİMAV’ın İLHAM vesilesiyle güzel bir çığır açtığını ve bu kapsamda yürütülen çalışmaların verimli sonuçlar doğuracağına olan inançlarını dile getirdiler.

Samimi ve içten bir muhabbet ortamında gerçekleşen program; İLHAM hocalarına plaket ve öğrencilere katılım belgesi takdiminin ardından sona erdi.