İLHAM ile güçlü gençlik eğitimleri tamamlandı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), eğitim faaliyetlerine devam ediyor.
İLHAM ile güçlü gençlik eğitimleri tamamlandı

İmam Hatip Ortaokulu (İHO) ve İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında TİMAV tarafından yürütülen “İlham İle Güçlü Gençlik” projesi kapsamındaki eğitimler tamamlandı.

Toplamda 16 haftalık eğitim ve 8 haftalık yaz kursu programından oluşan projede İmam Hatipli gençlere çeşitli branşlarda dersler verildi. Konya merkezde bulunan 55 İHO ve 22 İHL’den mülakat yoluyla seçilen 160 öğrenci, proje kapsamında 8 farklı branşta derslere katıldı.

80 İHO ve 80 İHL öğrencisinden oluşan gençlere, sıradışı bir eğitim sunan projede; ortaokul öğrencileri için Çarpıcı Matematik, Hayat Kitabımdan (Kur’an-ı Kerim), Peygamberimden Öğrendim ki (Hadis), Sen Olsaydın, Dile Geldim (Arapça), Sanat ve Tasarım, Radyo Yayıncılığı dersleri; lise öğrencileri için ise Sen Olsaydın, Bir Dil Bin Anlam (Arapça), Sure Sure Hayat (Kur’an-ı Kerim), Çarpıcı Matematik, Hadislerden Hayata, Sanat ve Tasarım, Radyo Yayıncılığı dersleri verildi.

Projenin tamamlanmasını müteakip düzenlenen Yılsonu Kaynaşma ve Motivasyon Yemeği’nde TİMAV yönetimi, projede ders veren hocalar, projeye katılan öğrenci ve veliler bir araya geldi.

timav_haber_foto_1.jpg

Öğrencilere projenin tamamlanmasının anısına katılım belgesi, hediye ve ödüllerin takdim edildiği gecede söz alan öğrenci ve veliler proje sürecinde elde edilen milli, manevi kazanımlara dikkat çekerek, aynı zamanda okul derslerini destekleyen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Programda konuşan ve projenin amacını dünya ve ahiret dengesi içinde her açıdan güçlü bir nesil inşa etmek olarak özetleyen TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz: “İmam Hatipli gençlerimize hizmet etmek ve onların yarının dünyasını şekillendireceklerini bilerek, onlara yeni vizyon ve ufuklar verebilmek vakfımızın temel gayelerindendir” şeklinde konuştu. Bu gaye çerçevesinde 160 öğrenciyle yürütülen İlham İle Güçlü Gençlik projesinin de, isminden de anlaşılacağı üzere fikren, ruhen ve bedenen güçlü nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Öksüz, öğrencilerin ilmi ve ruhi inkişaflarını geliştirmenin yanısıra, fiziki gelişimleri için de proje kapsamında yüzme ve spor aktiviteleri gibi etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurdun dört bir yanında gençlere ulaşmak amacıyla proje destekleri verdiğini ifade eden Öksüz: “Bakanlığımızın bu imkânlarından faydalanmak suretiyle vakfımız da daha çok gencimize ulaşma imkânına kavuşmaktadır. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a ve bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Bu projelerde yetişecek genç neslin yarının güçlü Türkiye’sini ve dünyasını daha yaşanabilir kılacaklarına olan inançlarını dile getiren Öksüz: “İnanç değerlerimizin nakış nakış işlendiği bu genç gönüller, bugün şikâyet ettiğimiz ve düzelmesi için gayret gösterdiğimiz pek çok konuyu insanlığın temel gündemi haline getirip, adaletin, hakkaniyetin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyayı inşa edeceklerdir. Bize düşen de bu neslin yetişmesi için imkanları ve ortamları inşa etmek, geliştirmek, güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında verilen eğitimlerde öğrencilerin bireysel kabiliyetlerini ortaya koyabilmelerine imkân tanındığına dikkat çeken Öksüz, öğrenme ortamlarının öğrencilerin yaş grupları ve ilgi alanlarına göre dizayn edildiğine dikkat çekerek, projenin önümüzdeki yıllarda da uygulanmaya devam edileceğini söyledi.