Ilıcalı, gençlere teşvik paketini anlattı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Palandöken Gelişim Derneği'nin düzenlediği konferansa katıldı.
Ilıcalı, gençlere teşvik paketini anlattı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Palandöken Gelişim Derneği'nin düzenlediği konferansa katıldı. Ilıcalı, konferansta Yeni Teşvik Paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu, gençlerin paket hakkındaki sorularını yanıtladı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni teşvik paketiyle ilgili olarak ilk bilgilendirmeyi Palndöken Gelişim Derneği'nin düzenlediği konferansta yaptı. Derneğin genç kursiyerlerine teşvik paketi hakkında bilgi veren Ilıcalı, "Türkiye'yi, bölgeyi özellikle bizi de ilgilendiren bu paketi çok iyi anlayıp kavayıp, Erzurum'u kalkındırmamız lazım. Eğer bu paketten yararlanıp Erzurum'u kalkındırmazsak, göçü tersine çeviremezsek, işsizliği önleyemezsek bizde bir sıkıntı var demektir. Bu paketten yararlanıp, Erzurum için neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım. Bu hepimizi ilgilendiriyor. Tek ricam ilgili olacağız bundan nasıl yararlanmamız gerektiğini bileceğiz" dedi.

Teşvik Paketi 23 İli İlgilendiriyor

2016-2020 yılları arasında uygulanacak olan Doğu ve Güneydoğunadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri ve Yatırım Destek Hamlesi'nin 23 il 5 bölge ve 8 merkezde uygulanacağını belirten Ilıcalı," Erzurum bu 23 İl içinde yer alıyor. Erzurum'un cazibe merkezi olması dolayısıyla bu paket Erzurum'u daha çok ilgilendiriyor. 2016 ve 2020 yılları arasında yani 4 senelik zaman dilimi içerisinde sizlerle beraber Erzurum'u mutlak surette geliştirmemiz lazım. Kale şehir göç almaya başlarsa Türkiyenin'de 2023te 10 ekonomiye girmesi kolayalaşır. Erzurum bu haldeyken Türkiye 10 ekonomi arasına giremez." diye konuştu.

"Ortak Sorun işsizlik"

Devrim niteliğindeki Teşvik Paketi'nin, alınan desteklerle kentlerin kalkınmasında büyük rol oynayacağını söyleyen Milletvekili Ilıcalı, program kapsamındaki kentlerin ortak probleminin yüksek işsizlik, düşük gelişmişlik seviyesi, düşük ihracat, yüksek göç oranı ve mülteci sorunu olduğunu belirtti. Teşvik Paket ile bu problemlerin çözümü için, projeden yatırıma, üretimden pazarlamaya destek verileceğini vurgulayan Ilıcalı, "Paketin genç, dinamik nüfusa istihdam sağlayacak, istihdam problemini çözemezsek Erzurum'u kalkındıramayız. Gençlerimizi terör örgütlerinin eline bırakmamak için onlara istihdam sağlamalıyız." şeklinde ifade etti.

Bakanlıklardan Dev Yatırım

Milletvekili Ilıcalı, Yeni Teşvik Paketinin bölgede iyi düzeyde yaşanablir kentler oluşturmayı hedeflediğini belirterek, bakanlıkların bu paket için dev bütçeler ayırdığını ifade etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 19 milyar TL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 17 milyar TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 10 milyar TL, TOKİ'nin 5 Milyar TL lik bütçeyle pakete destek verdiğini açıklayan Ilıcalı "Bölgelerin belli alanlarda ihtisaslaşması lazım. Her bölgeye her teşvik verilmez. Mesela Erzurum'da tarım ve hayvancılık, turizm, bilişim, hizmet sektörlerinden hangisine yönelik ihtisaslaşmanın olacağına çalışıp karar vermemiz lazım. Bu konuda üniversitelere büyük görevler düşüyor. Ünüversitelerin bölge özelliklerine uygun faaliyet yapması gerekiyor." dedi.

Kaynak: