İlk etapta maddi sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "İlk etapta maddi bir sıkıntı yaşanmasın diye ailelere yardım ödemesi yapıyoruz" dedi.
İlk etapta maddi sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Editör Masasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayacak, bakanlığının faaliyetlerine dair konularda değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan İslam, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "Ermenek'te genellikle madende mahsur kalan işçilerimiz ailedeki tek çalışanlar. Bunu göze alarak ilk etapta maddi bir sıkıntı yaşanmasın diye olay olur olmaz ailelere, içşçilerin aylık maaşına yaklaşan bir miktarda bir yardım ödemesi hemen yapıyoruz. Onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz şu anda" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda medyanın konuyla ilgili bir toplantı yaparak bu haberlerin dilinin nasıl organize edilmesi gerektiğine karar verebileceğini ifade ederek, ''Bunun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu sizden hassasiyetle rica ediyorum'' dedi.