'İlk hedefimizi gerçekleştirdik ve bir sonraki tura çıktık'

İspanya Teknik Direktörü Del Bosque, "İlk hedefimizi gerçekleştirdik ve bir sonraki tura çıktık. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk" dedi.
'İlk hedefimizi gerçekleştirdik ve bir sonraki tura çıktık'

İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda 3-0 kazandıkları Türkiye maçında, çok iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın yapıldığı Nice Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Del Bosque, son 16 turuna kalmayı garantilediklerini vurgulayarak, "İlk hedefimizi gerçekleştirdik ve bir sonraki tura çıktık. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Maçı 90 dakika kontrol ettik ve gerekli golleri attık. Artık Hırvatistan maçına hazırlanacağız. Finale kadar ilerlemeye çalışacağız." diye konuştu.

Del Bosque, iyi başladıkları turnuvanın favorisi olduklarının hatırlatılması üzerine, "Henüz hiçbir şey kazanmadık. Sadece ilk aşamayı geçtik. Önümüzde uzun bir yol var." ifadelerini kullandı.

D Grubu'nda karşılaştıkları Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin kendilerine karşı savunma yapmak zorunda kaldığını aktaran İspanyol teknik adam, "Bize karşı fırsat bulamadılar ve savunmak zorunda kaldılar. Biz de geniş bir alanı savunmak zorunda kaldık. Rakip sahada bazı formüller üretmeye çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Iniesta: "Arda için üzgünüm"

Maçın adamı seçilen Andres Iniesta, Barcelona'dan takım arkadaşı Arda Turan'a destek çıktı.

Türk taraftarlar tarafından ıslıklanan A Milli Takımı'nın kaptanı Arda Turan için zor bir durum olduğunu anlatan Iniesta, "Bir oyuncunun kendi taraftarları tarafından ıslıklanması gerçekten kötü bir durum. Arda için üzgünüm. Kendisi çok kaliteli bir oyuncu. Onun için kolay bir durum değil. Maçın sonunda yanına gittim ve onun için en iyisini diledim. Her zaman takım arkadaşlarım için en iyisini dilerim." diye konuştu.