"İlk icraat bu olmamalı"

Ereğli’de başarılı bürokratların değişmesi tepki aldı. Konya Milletvekili Halil Etyemez tarafından yapıldığı düşünülen atamalara Ereğli’nin ortak tepkisi ise “seçimlerin hemen akabindeki ilk icraat bu olmamalıydı” şeklinde oldu.
"İlk icraat bu olmamalı"

Ereğli son günlerde Milli Eğitim ve Sağlık’ta yapılan atamalara karşı gösterilen tepkilerle çalkalanıyor. Özellikle yaptığı çalışmalar ve vatandaşla diyaloğu sebebiyle çok sevilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen’in görevinden alınması ilçede büyük infiale yol açtı. Müdürün yaptığı hizmetlerle, bölge halkına karşı yaklaşımıyla, milli ve İslami değerleri önemsemesi ve ona göre hareket etmesi ilçe halkının ona karşı olan sevgisinin en büyük etkeni olarak gösteriliyor. Görevden almalarda ve yerlerine yapılan atamalarda Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in perde arkasındaki isim olduğu iddia ediliyor. Gerek değerler gerekse hizmetler noktasında gösterdiği başarılar ve tüm bu müspet taraflarına rağmen İlahiyatçı Rahim Çimen gibi bir bürokratın görevden alınmasında Milletvekili Etyemez’in isminin zikredilmesi İlçe halkının üzüntüsünü ve kaygılarını ikiye katladı. Çünkü bu atamaların, Ereğli’de 7 Haziran seçimlerinde oy kaybına uğrayan Ak Partinin oylarını yeniden toparlaması hatta artırmasına hiçbir katkısının olmayacağı konusunda tüm ilçe hemfikir.    

1-075.jpg    

ATAMALARA EREĞLİ’NİN TEPKİSİ BÜYÜK 

MEHMET ÖZAYAZ ( EREĞLİ STK’LARI BAŞKANI); “Eski ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Rahim Bey, gerek kişiliği gerekse yaptığı çalışmalarla, büyük beğeni topladı. 2 yıl gibi kısa bir süre bu görevi yürütmesine rağmen büyük başarılara imza attı. Bu kadar erken görevden alınmış olması sadece onunla birlikte çalışanları değil tüm Ereğli’yi üzdü. Çünkü Rahim Çimen’i sadece öğrenciler, sadece öğretmenler ya da sadece Okul yöneticileri değil tüm Ereğli seviyordu. Bundan sonraki görevi ne olur bilemem ama gittiği yer çok şey kazandı. Yeni müdürü yakinen tanımıyoruz. Bu kadar hızlı görevden alınma olmamalı diye düşünüyorum”

ERHAN ÇAKIRER (EREĞLİ ESNAFI); “Özellikle ilçe Milli Eğitim Müdürümüz önemli işlere imza attı Ereğli’de. Bugüne kadar görmediğimiz hizmetlere imza attı. Her yönüyle örnek bir vatandaştı. Bakım okulu için mücadele etti örneğin. Kurumunda Ereğli için bir çığır açmıştı. Bu kadar güzel hizmetleri olan birinin hangi gerekçeyle görevden alınmış olabileceğini bilemiyoruz. Başka parmaklar mı var” diye düşünmeden edemiyor insan. Bir canlılık getirmişti yazık oldu.”

(EREĞLİ’DEN BİR EĞİTİMCİ); “Rahim Hocayı yakinen tanıyorum. İşini düzgün yapan çalışkan biriydi. Gelen arkadaşın, Rahim Hoca kadar toparlayıcı olabileceğini düşünmüyorum. Kararı kişisel ve fevri bir karar olarak görüyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü önemlidir. Yöneticiyle, öğretmenle ve öğrenciyle ilişkileriniz eğitimin omurgasını oluşturur. Bu nedenle başı, sonu düşünülmemiş bir karar olarak görüyorum. Rahim Hoca Ereğlili olmamasını avantaja döndürmüştü. Hizmet için illa buralı olmasına gerek var mı? Biz hocamızı geri istiyoruz. En son yapılacak şeyler ilk olarak yapıldı. Bunda kazanan Ereğli olmaz”

“HEYECANLA HİZMET EDENLER GÖREVDEN ALINMAMALI”

Milli Eğitim Müdürü ve Başhekimin görevden alınması Ereğli’de bu şekilde yankı buldu. Haber için yapılan her görüşmede Ereğlililer birbirine yakın görüş belirtiyor. İlçenin bu noktada üzerinde mutabık kaldığı belli başlı konular ise şunlar oldu; Başhekimin de görevden direk alınmamasına rağmen istifaya zorlandığı yönünde bilgiler sokaktaki vatandaşı üzen konular arasında. Başhekimin bilgisi dışında Müdür olarak Konya’dan birinin atanmış olmasının, Başhekimin istifasını getirdiği konusunda birleşen Ereğlililer, bu tür konuların hassas olduğunu ve en azından bir süre çalışıldıktan sonra eğer başarısız olunması durumunda herkesin kendi ekibiyle çalışabileceğini aktarıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen’in değerler eğitimi konusunda hassasiyet gösteren, İslami kaygılar taşıyan biri olmasının aslında ilçe için bir avantaj olduğunu ifade eden ilçe halkı, bunun atamaların perde arkasındaki isim olduğu belirtilen Konya milletvekili Halil Etyemez tarafından göz ardı edilmesinin büyük bir handikap olduğunu düşünüyor. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde oy kaybına uğrayan Parti için bu tür faaliyetler yeni oy anlamına gelmiyor. “Yapılan ilk icraatın bu tip atamalar olmaması gerektiği” konusunda hemfikir olan Ereğli, ‘Her ismin birlikte çalışacağı ekibi seçme hakkının olduğunu ancak bununda ahlaki ve vicdani bir temele dayanması” gerektiğini düşünüyor.  Ortada uyum sorunu yaşanacak kadar bir vakit geçmemesine rağmen yapılan atamaların çok da adil olamayabileceğinin altının çizildiği görüşmelerde vatandaşlar, görevden alınanlarında aynı kadrolar tarafından göreve getirildiğini hatırlatıyor. Bu tür konularda geleneğe ve değerlere aykırı hareket etmenin “Büyük Türkiye” hedefine zarar vereceği konusunda birleşen İlçe halkı, “Bir çok projeye imza atmış, ve bir o kadarda bekleyen projesi olan insanların, heyecan ve gayretle hizmet ederlerken nedensiz olarak görevden alınmış olmasına olabildiğince tepkili. Milli Eğitim Müdürü ve Başhekim’in amirleri durumundaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği çevrelerinin görevlerinden alınan bu iki ismin çalışmalarından ve gayretlerinden büyük memnuniyet duydukları da yakinen biliniyor. Ereğlililer, konuya hassas bir yaklaşım sergilenmesini ve durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyor. HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ