İlk kez otomobil alacaklara müjde! ÖTV indirimi düzenlemesinde sona gelindi! o araçlarda geçerli olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce müjdesini verdiği ÖTV indirimi milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenirken düzenlemede sona gelindiği belirtiliyor.
İlk kez otomobil alacaklara müjde! ÖTV indirimi düzenlemesinde sona gelindi! o araçlarda geçerli olacak!

Otomobil'de ÖTV indirimi milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Seçimden önce müjdesi verilen Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği araçlarda matrah ve ÖTV gelişmeleri ile ilgili de bayram sonrasında gerekli düzenlemelerin hayat geçirileceği ifade edildi.

Artan maliyetler ve piyasada araç bulunmaması sıfır araçlarda alınan ÖTV'ler yıllardan beri en fazla konuşulan konular arasında yer alırken bu süreçte de dolar kurunda ki yükseliş ve ÖTV sebebiyle de bir çok vatandaş araba alamaz duruma geldi.

Otomobil fiyatlarında yaşanan astronomik artışlar nedeniyle vatandaşlar sıfır araç alma konusunda da tereddüt yaşarken kulislerde dolaşan yeni iddialara göre de herkesi sevindirecek bir haberin de gelmesi pek yakında. Yurt geneli yaşanan ekonomik kriz sebebiyle de sıfır araç almak oldukça zorlaşırken artık araç satış ve alım işlemlerini de kolaylaştıracak olan yeni iddialar da sektörün gündeminde flaş bir şekilde yer aldı.

ÖTV'SİZ OTOMOBİLE 5 YIL SATMAMA ŞARTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ticari maksatlı araçlar için duyurduğu ÖTV indiriminin ilk defa binek alanlar için de uygulanacağı kulislerde en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de artan otomobil fiyatlarının araç piyasasında bir durgunluğa sebep olacağı açık.

İlk defa otomobil alacaklar için ÖTV indirimi yapılacağı ancak söz konusu indirimin 1 milyon TL'nin altındaki araçlarda geçerli olacağı ve otomobili alacak kişinin en az 5 yıl boyunca otomobili satmaması koşulu getirileceği yine kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Etiketler :