Ali Pay

Ali Pay

İlk puan Gent’ten gelsin

İlk puan Gent’ten gelsin

Bu akşam oynanacak Gent maçının hemen öncesinde UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda evinde oynadığı ilk maçta Konyasporumuz Shakhtar Donetsk’e 1-0 yenilmişti. Bu maçta ekibimiz takım halinde 120 km. koşarak ayrı bir rekora imza attı.

Böyle bir mağlubiyetin sebebi ise Shakhtar Donetsk isminin ağırlığı ve ekibimizin tecrübesiz ve futbolcularımızın ürkekliğinden başka bir şey değildi.

Gelelim Gent maçına…

Gent takımının uzun boylu oyunculardan kurulu olmasının yanı sıra takım genç ve süratli isimlerden kurulu. Ekibimiz deplasmanda oynamanın verdiği dezavantajla birlikte maçın ilk bölümlerini kendi defansında kabul edecek. Etmeli de… Rakibin oyununu tartmasını en iyi bilen takımlardan birine sahibiz. Bu gerçek bizi tur için umutlandırmıyor değil. İlk 15 dakikadan sonra topu kontrollü bir biçimde orta sahaya taşır ve çevirirse Konyaspor başarılı bir skor yakalayacaktır. İleriye doğru yapılan ataklarda da yanlamasına oynayacaktır. İlk yarıyı bu şekilde oyalanarak 0-0’la soyunma odasına götürmeyi başarırsa en azından bir puan için umutlanacaktır tüm şehir.

2. yarıda ise özellikle 65-70’den sonra eşitliği bozmak isterse Konyaspor, o dakikaya kadar yanlamasına oynadığı futbolu, Ali Çamdalı, Ömer Ali ve Halil İbrahim süratini kullanarak dikine oynamaya başlayacaktır. Ki bunun akıllıca olacağını düşünenlerden biriyim bende.

Kazanılan kornerlerde ve ceza sahası civarındaki faullerde takım halinde çıkarak risk alırsak 3 puanı hanemize yazdırmamamız içten bile değil. Orta sahada üstünlüğü ele alır ve oyunu kısmen bile olsa rakip sahaya taşıyabilirsek de o 3 puan hiç de uzak değil esasen.

Oyunu yerden ve ayağa pas şeklinde oynayabilirsek başarırız. Takımın topu havadan oynaması gerekirse sadece ters kanat organizasyonları ile oynamalıyız. Örnek; Beşikten maçında attığımız ilk golde olduğu gibi. Bu maçta da denenebilir.

Ekibimizin Gent maçında alacağı galibiyet hem ülke puanına katkıda bulunacak hem de tüm şehri sevince boğacaktır bu unutulmamalı. Bir de takımın ve şehrin kendine olan güveni gelecektir.

Ekibimize Başarılar…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR