İlk sahurda kadınlar davul çaldı

Çanakkale'nin Çan ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 100 haneli Büyükpaşa köyünde köylü kadınlar, davul çalarak köylüleri sahura kaldırdı.
İlk sahurda kadınlar davul çaldı

yeni-haber-video-001.jpg

Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde her yıl ramazan ayında sahur vaktinde köy gençleri tarafından çalınan ramazan davulunu, ilk sahurda bu kez kadınlar çaldı. Köy muhtarı Selahattin Yılmaz'ın eşi Hacer Yılmaz, beraberinde arkadaşlarıyla birlikte, davul çalarak köylüyü sahura kaldırdı. Maniler söyleyerek köy sokaklarında gezen kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Boynunda davuluyla, arkadaşlarıyla birlikte maniler söyleyerek köy sokaklarında gezen Hacer Yılmaz, "İlk sahurumuza başlıyoruz bu akşam inşallah. Kadınlar olarak insanlarımızı ilk sahura biz kaldırmak istedik" dedi.

Köy imamı Fatih Er, "Bu akşam ilk teravihi kıldık. İnşallah Ramazan ayı böyle coşkulu geçecek köyümüzde. Gençlerimiz devam edecek bundan sonraki akşamlar. Bu akşam, ilk akşamı, köyümüzün bayanları 'Biz çalalım' dediler. Değişik bir hava oldu. Uyumadılar bu saate kadar sağ olsunlar. Sokakları geziyorlar" diye konuştu. 

İlk sahurda kadınlar davul çaldı

İlk sahurda kadınlar davul çaldı