Merve Ateş

Merve Ateş

İLK ZİYARET KONYA’YA

İLK ZİYARET KONYA’YA

 

Türkiye’nin heyecanla beklediği, AK Parti MYK toplantısı AK Parti Genel Başkanının ve Başbakanın kim olacağı konusunda noktayı koydu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 26. Başbakanı ve AK Partinin 3. Genel Başkanı, Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Başbakanı dünyaya “ Başbakan olarak belirlediğimiz isim Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir “ sözleriyle duyurdu

 

***

Davutoğlu'nun hayatıyla ilgili ayrıntılarda babaannesinin duası müstakbel başbakan için çok önemli. Canı kadar sevdiği babaannesi onun için, “Oğlun ola kızın ola. Oğlunla Ordu, kızınla oba olasın. Koç koç oğlanların ardına düşe, dünyalar ayaklarına gele, herkes sana akıl danışa” diye dua edermiş. Babaannesinin duasıyla Davutların Ahmet artık Başbakan…

***

Davutoğlu’nun, bakan olduktan sonra ki Konya ziyaretleri gibi Başbakan olduktan sonrada ilk olarak bu sevinci Konyalılarla paylaşması bekliyoruz. Konya yıllardır kararlılıkla oy oranlarına yansıttı desteğin  karşılığını 3.Başbakanıyla aldı görünüyor.

***

Türkiye’nin yeni başbakanı Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi sarı-lacivertli renklere gönül veriyor. Devletin zirvesinde artık yeşil beyazı görmek istiyoruz. Konyalının siyaseti de yeşil beyaz olur zaten.

Konyaspor’un yeni stadyumda ilk maçında da Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeşil beyazlıları yalnız bırakmayacaktır, ilk maçta motivasyonu tam anlamıyla, desteğiyle sağlayacaktır. Diye umuyoruz. Arena’da Konyalı  Başbakan’ı görmek istiyoruz.

KONYA’DAN 3 MİLLETVEKİLİ VARDI

Başbakan’ın açıklandığı tarihi denilebilecek MKYK’nın ardından yapılan toplantıda   Konya Milletvekillerinden sadece Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu ve Kerim Özkul vardı. Konya milletvekillerini tam kadro o salonda görmek isterdik, göremedik. Çok yoğundular sanırım, Başbakanın açıklanmasına yetişemediler, belki  de istemediler, merak ettirdiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR