İlyas Salman gözaltına alındı

Aydın'da, Trendeki Yolcu" filminin tanıtım toplantısında, alkol kullanımının yasak olduğu mekanda alkol aldığı iddia edilen oyuncu İlyas Salman'ın ifadesine başvuruldu. Salman, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
İlyas Salman gözaltına alındı

Aydın'da çekilecek "Trendeki Yolcu" filminin tanıtımı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait tarihi Zincirli Han'da yapıldı.

İddiaya göre, Zincirli Han'ın restoran kısmında çalışan bazı yetkililer, oyuncuİlyas Salman'ı, mekanda yasak olmasına rağmen alkol aldığı gerekçesiyle polise şikayet etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri oyuncu İlyas Salman'ı ifadesini almak üzerine polis merkezine götürmek istedi.

O esnada oyunculardan Neslihan Acar, "Uluslararası bir oyuncuyu bu gerekçeyle nasıl alırsınız? Böyle bir şey nasıl olur? O zaman ben de bu işletmeden şikayetçiyim. Tuvaletleri çok pis" diye bağırdı.

İfadesinin ardından serbest bırakıldı

Salman, Aydın Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Efeler Polis Merkezi'ne götürüldü.

İlyas Salman, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"Olay yanlış anlaşılmadan kaynaklandı"

Gazetecilere açıklamada bulunan filmin yönetmeni Hamit Şahin, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Alkol kullanılmayan bir yerde alkol kullanıldığını iddia etmişler. Biz de bu olayın bu kadar büyümemesi gerektiğini söyledik kendilerine. Burada ne Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ne herhangi bir kimseye hakaret oldu. Emniyet Müdürümüzle görüştük. Herhangi bir sıkıntı yok. Hastaneden bir rapor alınacak o kadar. İfadeye çağrılma sebebi, alkol ruhsatı olmayan bir mekanda alkol alınmasıyla ilgili. Şikayette bulunmuşlar, diyecek bir şey yok. Aydın farklı şeylerle gündeme gelsin. Sadece rutin bir işlemdir. Her şey net, açık, ortada. Bir arkadaş iddia ediyor, iddiasını ortaya koyması lazım. Varsa bir hukuki ceza, buna saygılıyız. Buna Aydın için üzüldüm."