İmam Hatip Lisesi mezunları birbirlerini zor tanıdı

Konya İmam Hatip Lisesi 92 mezunları bir araya geldi. 15 Temmuz darbe süreci sonrası meydanda birkaç arkadaşın buluşmasıyla oluşan grup bir ay içerisinde 220 kişiye ulaştı. Mezunlar Konya İHL’nin bahçesinde düzenlenen yemek programında bir araya geldi.
İmam Hatip Lisesi mezunları birbirlerini zor tanıdı

Konya İmam Hatip Lisesi 1992 yılı mezunları buluştu. Konya İHL’nin bahçesinde bir araya gelen mezunlar derin sohbetler gerçekleştirerek hasret giderdi. Çeşitli meslekleri icra eden mezunlar Pazar günü lisenin bahçesinde buluşarak eski dostlarıyla yeniden kaynaşma fırsatı buldu. Öğle namazının ardından bir aya gelen mezunlar önce toplu fotoğraf çekimi yaptırdı ardından bahçede hep birlikte öğle yemeğini yedi. Yemek sonrası eski anlıların paylaşıldığı sohbet uzun süre devam etti.

“HEPİMİZ İÇİN ÖZLENEN BİR BULUŞMAYDI”

Önce bir whatsapp grubu oluşturduklarını ardından orada birçok arkadaşlarını ekleyerek böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden grubun sözcüsü Hayrettin Uygun, “Bizler 1992 Konya Merkez İmam Hatip Lisesi mezunları olarak uzun yıllar sonra bir araya gelerek, arkadaşlarımızla görüşmek, dayanışma yapmak ve kardeşlik ruhu içerisinde bulunmak istedik. Öncelikle whatsapp grubu kurarak birkaç arkadaşımıza ulaştık. Daha sonra grubumuzu hızlı bir şekilde büyüterek birçok arkadaşımızı ekledik. Bu Pazar günü de müsait olan arkadaşlarla Konya İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde bir buluşma gerçekleştirdik. Bu buluşma hepimiz için özlenen bir buluşmaydı. Yılların verdiği bir hasretti.  Olağanüstü olayların yaşandığı günlerin akabinde bu buluşmanın meydana gelmesi bizi hızlı bir şekilde kaynaştırdı. Bu durumdan memnunuz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ 92 MEZUNLARININ TAMAMINA ULAŞMAK”

Bazı arkadaşların kendi aralarında görüştüğünü ancak bu kadar çok kişinin aynı anda uzun yıllardır görüşmediğini söyleyen Hayrettin Uygun, “Bu grup içerisindeki arkadaşlarımızdan bir biriyle sürekli görüşen küçük gruplar vardı. Amacımız 92 mezunların tamamına ulaşmaktı. Şuana kadar yaklaşık 220 arkadaşımıza ulaştık ve bu çalışmamız da devam ediyor. Tahminim neredeyse tamamına ulaşacak durumdayız. Şuan müsait olan arkadaşlarla burada toplandık. Bunların içerisinde öğretmen, imam, gazeteci, siyasi partilerde görev alan, esnaf ve dünyanın dört bir tarafında görevde olan birçok meslek grubundan arkadaşlarımız var. Bizler de zaten yeni yeni kaynaşarak bu arkadaşlarımızla ilgili daha detaylı bilgiler toplayıp, daha güzel organizasyonlar yapmayı planlıyoruz. Bugün hepimizin hedefi ortaktı. Gönüller bir olsun dedik. Küçük çaplı ikramlarımız oldu. Arkadaşlarımızla uzun ve koyu sohbetler gerçekleştirdik. Geçmişi yâd ettik. Hocalarımız da aramızda. İnşallah ileride daha geniş katılımla daha büyük bir organizasyon düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu buluşmamız biraz ani oldu.  Çok fazla katılım olmadı ancak yine de birçok arkadaşımızla görüşme fırsatı bulduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu kardeşlik ve dayanışma ruhunu devam ettiririz” dedi.

“MÜTHİŞ BİR BULUŞMA OLDU”

1992 yılı mezunlarından Mustafa Sert de birçok arkadaşıyla hasret giderdiklerini söyleyerek, “Katılım sağlayan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Davetimize icabet ettiler. İşleri olan arkadaşlarımız katılamadı ancak önümüzdeki süreçte daha geniş katılımlı bir buluşma daha düzenlemeyi planlıyoruz. Bugün burada geçmişte yaşadıklarımızı andık. Eski hatıralarımızı birbirimizle paylaştık. Çok güzel duygular yaşadık. Bizim için müthiş bir buluşma oldu” şeklinde konuştu.

PROGRAMA KATILAN İHL HOCALARI

Hüseyin SARIKAYA
Sadettin YALÇIN
Mustafa KAYHAN
Turgut BÜYÜKYAYLA

BULUŞMAYA KATILAN MEZUNLARIN İSİMLERİ

1- Hayrettin UYGUN

2-Mevlüt APA

3-Şakir KILIÇ

4-Fatih DEMİREL

5-Erdal DİPİ

6-Mehmet ÇETİNER

7-Mehmet DEMİREL

8-Rahim AVCI               

9-Ömer KAHRAMAN

10-Fatih ERTÜRK

11-Mehmet IŞIK

12-Mehmet ERYILMAZ

13-Tahir EKİNALAN

14-Mustafa SERT

15-Yusuf AYDIN

16-Mustafa TAŞCI

17-İsmail ALTUNTAŞ

18-Ali BAŞOĞUL

19-Fatih Selim SEVGİLİ

20-İsmail SEVİNÇ

21-Mehmet SÜMER

22-Mehmet CAN

23-Seyit Ali ESER

24-Münir KUŞ

25-Hakkı ÖZ

26-Seyit BİLİCİ

27-İsmail ŞAHİN

28-Osman TORBALI

29-Yusuf DİKMEN

30-Kerim KOZAN

31-Ramazan TARTAN

32-Himmet DURGUT

33-Hüseyin SANDI

34-Osman OKUTAN

35-Mustafa GÜL

36-Sinan IŞICIK

37-Hudaverdi YAVUZ

38-Hakkı BİÇER

39-Levent ŞAM

40-Mesut AYDINALP

41-Şakir ŞENGÜN

42-Nuri MAŞALI

43-Mehmet ŞEKER

44-Abdullah AKINCI

45-Veli TUNA

46-Bayram ŞEVİK

47-Mücahit ŞAHAP

48-Hasan TOY

49-Mehmet Ali AVDAN

50-Muharrem ŞEN

51-Mehmet ÖZMEN

52-Musa BÜYÜKALKAN

53-Durmus KARAKAYA

54. Mehmet Akif SAKALLI

55-Metin DOĞAN

56-Muhammed OKUR

57-Mustafa İPEK

58-Mustafa ÇÜRÜK

59-Veysel ÜNAL

60- Mehmet BÜYÜKKOYUNCU

61-Celal KARAKURT

62-Abdullah Özel

63-Mehmet KOZAN

64- Mehmet Ali PANCAR

65-Abdullah GÜMÜŞTAŞ

66-Vedat AKMAN

67-Abdülkerim TOPAK

68-Süleyman KAMACI

69-Tuncay ALBUDAK

70-Mustafa YILMAZ

71-Ahmet KOYUNCU

72-Sefer ERCAN

73-Mevlüt GÜNGÖR

74-Mehmet Özcan

75- İbrahim AYDEMİR

76-Yasin ÖZTÜRK

77- Mikail Cem POLATDAĞ

78-Feyzullah Cengiz ERSÖZ

79-Mustafa CEYLAN

HABER: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ