İmam Hatip Lisesi öğretmeni CERN’e davet edildi

Kocaeli’nde bulunan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi fizik öğretmeni Yasemin Atmaca, bir haftalık program için Cenevre yolcusu
İmam Hatip Lisesi öğretmeni CERN’e davet edildi

Kısa adı CERN olan Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nden davet alan 36 öğretmenden biri olan Atmaca, 21-27 Ocak 2018 tarihleri arasında merkezde araştırma ve incelemelere katılacak. Çok heyecanlı olduğunu belirten fizik öğretmeni Yasemin Atmaca, “CERN’de alacağım eğitimle burada öğrencilerime yeni ufuklar açmak istiyorum” dedi.

Uluslararası Öğretmen Eğitimi Programı kapsamındaki ziyaret için üç yıldır başvuruda bulunduğunu ifade eden Yasemin Atmaca, olumlu cevap gelince çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezde gözlemci statüsünde olduğunu hatırlatan Atmaca, “Orada Türk akademisyenler var. Bu kişiler, döndüklerinde öğrencileri bilinçlendirme adına öğretmenler için bu şekilde bir program düzenliyorlar” bilgisini verdi.

Merkeze gitmek hep hayalimdi

Üniversitede fizik eğitimi aldığını, yüksek lisansını ise nükleer fizik alanında yaptığını belirten Yasemin Atmaca, “Bu ziyaretle biraz daha bakış açısı kazanacağımı düşünüyorum. Bilgiye her yerde ulaşabiliyorsunuz sonuçta, oradaki bilim insanları internet üzerinden konferans da veriyorlar, bunun ötesine geçip orada bulunmuş olmak benim için ayrı bir heyecan” dedi. Merkeze gitmenin ve orada bulunmanın kendisi için hep bir hayal olduğunu ifade eden Atmaca, “O nedenle her yıl başvuru yapıyordum. Alanı nükleer fizik olan birinin gitmek isteyeceği bir yer burası. Dünyaca ünlü bir yer” ifadelerini kullandı.  

Şevkimiz arttı

Okul Müdürü Fatih Şenocak ise, fizik öğretmenlerinin CERN’e davet edilmiş olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Şevkimiz ve ileriye dönük çalışma azmimiz daha da arttı” dedi. Bu yıl itibariyle okullarının, fen ve sosyal bilimler programı uygulayan, aynı zamanda Arapça ve İngilizce hazırlık bölümü olan proje imam hatip lisesi olduğunu dile getiren Şenocak, “Bu şartlarda eğitim veren Türkiye’nin iki okulundan biriyiz. Yükümüz ağır; ancak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Fen ve sosyal alanlarda öğrencilerimizin başarılı olması için çaba sarf ediyoruz. Çok güçlü bir idari kadromuz ve uzman öğretmenlerimiz var. Mesai mefhumu gözetmeden çalışıyorlar” diye konuştu.

Arapça Münazara Turnuvası’na katılacaklar

“Kariyer değil, karakter temelli eğitim” sloganıyla yola çıkan okulda, yabancı dil hazırlık dersleri yabancı öğretmenler tarafından veriliyor. Birçok alanda başarıları olan okul, son iki yılın Arapça münazara şampiyonluğunu da elinde bulunduruyor. 2018 yılı Nisan ayında da Katar’da yapılacak Uluslararası Arapça Münazara Turnuvası’na Türkiye’yi temsilen katılacak.