İmam hatip nesli Türkiye’nin geleceği

İmam hatip nesli Türkiye’nin geleceği

İmam Hatip neslinin son dönemde her açıdan yüzyıllık mesafe kat ettiğinin altını çizen TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, hak ve özgürlüklerini yeniden kazanan İmam hatip mezunlarının bundan sonraki süreçte en önemli beklentilerinden birinin de askeri okul yolunun açılması olduğunu kaydetti. 

İmam Hatip Okullarını kuruldukları günden bu yana milletimizin hamiliğini yaptığı, hamisi millet olan ve yıllarca üzerinde bazı siyasi ve eğitimle ilgili kesimlerin negatif anlamda yoğun uğraşlar verdiği, önünü kapatmak istedikleri hatta sadece önünü değil tamamen kapatmak istedikleri ve sürekli üzerinde oyunlar oynadıkları kurumlar olarak tanımlayan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV)Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Allah’a hamd olsun ki millet bu okulların hamisi olduğundan ne zaman millet devlete hâkim oldu bu okullar ihtişamlı günler yaşadı. Üzerinde oynanan oyunlara rağmen hiçbir zaman kapanmanın eşiğine gelmedi. Öğrencisiz kalmadı ve başarılarını sürekli kıldı.  Bunda İmam Hatiplerin müfredatı, İmam Hatipliliğin öğrencilere vermiş olduğu İmam Hatiplilik ruhu, duruşu, bakışı etkili olduğu kadar, İmam Hatip mezunlarının vatan aşkı, millet aşkı ve vatanına, milletine, ümmetine ve tüm insanlığa hizmet aşkı çok önemli rol oynadı. Yine son dönemde 28 Şubat kalıntısı izler milletin adamlarınca silindi. Şu anda da Türkiye genelinde İmam Hatip ortaokul ve liselerimizin sayısı binli rakamları aştı. Öğrenci adedi ise milyonlu rakamlara ulaştı. İmam Hatip ortaokul ve liseleri ihtiyacı had safhaya çıktı.  Biz de Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) olarak İmam Hatip Ortaokul ve Lisesi’ne gitmek isteyip de gidemeyen bir tek evladımız kalmasın istiyoruz.” dedi.

ecevit-oksuz_.jpg

GELECEK İMAM HATİPLİLERİN OLACAK

İmam Hatiplerin hayata dair, kültür ve medeniyete dair, ümmete dair ve insanlığa dair edinmiş oldukları bilgi ve birikimlerinin akademik başarılar elde etmelerinde katkısının olduğunu belirten Öksüz, “Gelecek dönemler İmam Hatiplilerin dönemi olacaktır.4+4+4 sisteminden önce kesintisiz eğitim döneminde İmam Hatiplerin ortaokul bölümleri kapatılmıştı. Bu sitemle İmam Hatiplerin ortaokul kısımları yeniden açıldı ve orta kısımdan başlayan bir eğitim de İmam Hatip Liselerinin üniversiteye geçişteki başarısını pozitif yönde etkiledi. İmam Hatip Liselerinden mezun olanların üniversiteye geçişlerinde 28 Şubat Döneminde uygulanan katsayı adaletsizliğinden dolayı İmam Hatip öğrencileri sadece İlahiyat Fakültelerine geçebiliyorlardı. Tüm soruları doğru cevaplayan İmam Hatip öğrencisi dahi Türkiye’de istediği üniversiteye girebilme imkânına sahip değildi. Türkiye’de ciddi dereceler yapmış öğrenciler normal katsayı uygulaması olsa istediği bir okula gidebilecekken 4 yıllık fakültelere bile giremez durumdaydı.  Yıllarca devam eden bu zulüm geçtiğimiz dönemlerde kalktı ve günümüzde İmam Hatip Okullarından mezun olan öğrenci ile Fen Lisesinden veya Anadolu Lisesinden mezun olan öğrenci arasında hiçbir fark kalmadı. Bu nedenle de son birkaç yıldır İmam Hatip öğrencileri istedikleri bölümlere girebilir hale geldi.” şeklinde konuştu.

imam-hatip--(1)-002.jpg

CUMHUR BAŞKANIMIZ İMAM HATİP GENÇLİĞİNE EN GÜZEL ÖRNEK

İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanının olması İmam Hatip öğrencilerine ekstra bir motivasyon sağladığını aktaran Öksüz, Bu durum İmam Hatipli gençlere ciddi bir özgüven sağlıyor ve önlerinin açık olduğunu, eğer gayret ederlerse bir İmam Hatipli olarak nerelere kadar gidebileceklerini gösteriyor. Hatta bu konu esprilere de konu oluyor. İmam Hatip’e git hiçbir şey olamazsan Cumhurbaşkanı olursun gibi esprilere de neden oluyor.  Şu anda İmam Hatiplilerin gidemediği sadece askeri okullar var. Önümüzdeki dönemlerde İmam Hatipli gençlerimizin askeri okullara girmede de önündeki engellerin kalkacağını ümit ediyoruz. Askeri okullara da İmam Hatipli öğrenciler girmeye başladıktan sonra nasıl bir İmam Hatipli doktor, hakim Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı oluyorsa önümüzdeki yıllarda inşallah İmam Hatipli generallerimizin subaylarımızın ve paşalarımızın da olduğu günleri de canı gönülden bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

imam-hatip--(3).jpg

KONYA İMAM HATİPLİLİĞİN ÖNCÜ ŞEHRİDİR

İmam Hatiplere ilgi ve bu okulların sahiplenilmesinde Konya, Türkiye’ye örnek şehirlerden bir tanesi olduğunu da sözlerine ekleyen Öksüz, “Türkiye’de Büyükşehirler arasında İmam Hatip Okulu ve öğrenci sayısı bakımından da Konya ilk sırada gelir. Konya, İmam Hatiplerin ve İmam Hatipliliğin öncüsü bir şehirdir. Konyalılar geçmişten bugüne İmam Hatiplere sahip çıkan ve İmam Hatip duygusunu en fazla yaşayan şehirlerin başında geliyor. Bir Konyalı olarak da bununla gurur duyuyoruz.  İmam Hatiplilik ruhu ve motivasyonu sayesinde İmam Hatip mezunu birini sıradan insan olarak nitelendirmek oldukça güçtür. İmam Hatipler, imam ve hatip özelliğinin gereğini hayatın tün alanlarında olabildiğince gösteren ve yaşayan insanlar oluyorlar. İş dünyasında ise sürekli bir kariyer gelişimi görüyorsunuz. Sosyal hayatın içinde İmam Hatiplileri en önde görüyorsunuz. Siyasette elde ettikleri başarılar zaten ortada. İmam Hatipliler insanlığa dair, ümmete dair dert ve dava sahibi insanlar olduğundan nereye bakarsanız bakın önde bir İmam Hatipli görebilirsiniz. Bu da bize ayrı bir huzur, motivasyon ve bu anlamda daha fazla güzelliğe şahit olmaya vesile oluyor.” diye konuştu.

imam-hatip--(4).jpg

TİMAV OLARAK İMAM HATİPLERİN YANINDAYIZ

TİMAV olarak da İmam Hatiplere hizmet etmekten, böyle bir camiada bulunmaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Öksüz,  “Türkiye’de özelde İmam Hatipler, genelde ise din eğitimi ve gençlik adına bilgi, düşünce ve strateji üreten faaliyetlere yoğunlaşıyoruz. Gençlerimizin de entelektüel özelliklerini arttıracak çalışmalar yapıyoruz. Bunların arasında çeşitli komuoyu araştırmaları, sempozyumlar, çalıştaylar, forumlar ile birlikte çeşitli raporlar ve yarışmalar var. Yine öğrencilerimize hizmet ürettiğimiz İlham adında bir projemiz var. Bu projenin içerisinde 500’e yakın üniversite öğrencimiz ile 500’e yakın ortaokul ve lise öğrencimiz bulunuyor. Müfredatta olmayan başlıklarda öğrencilerimize bir bakış açısı kazandıracak, bir duruş kazandıracak, niteliklerini artıracak, insani özelliklerini daha donanımlı hale getirecek çalışmalarımız var. İlham Akademi, İlham ile güçlü gençlik ve İlham Okul projelerimiz bunlardan sadece birkaç tanesi. Bu projelerimizin alt başlıklarında da birçok projeyi, eğitimi, semineri öğrencilerimizle beraber ve yine 50 civarında akademisyen hocamızla beraber sürdürüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 
İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER