İmam Hatip öğrencileri dereceye girdi, ödüllerini aldı

TİMAV’ın düzenlediği Geleneksel Hikaye Yarışmasının 11.’si bu yıl yapıldı. Türkiye çapında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde hediyelerini aldı.
İmam Hatip öğrencileri dereceye girdi, ödüllerini aldı

TİMAV’ın geleneksel hale getirdiği ve Türkiye çapında düzenlenen hikaye yarışmasının on birincisi Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. ‘

timav-33.jpg

Serbest’ temalı hikayeler jüri tarafından değerlendirildi ve dereceye girenler için Selçuklu Kongre Merkezi’nde ödül töreni için yapıldı.

timav-135.jpg

Programın başında Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Utku Tutal, Fussilet Suresi 30-36. ayetler arasını okudu.

timav-23.jpg

‘İMAM HATİP GENÇLİĞİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR’

İmam Hatip nesliyle gurur duyduklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “İmam Hatip gençliği gümbür gümbür geliyor. Başarılarınız gün geçtikçe artıyor. Konya’mızda eğitimde örnek işler yapılıyor. Bu örnek işlerin başında da İmam Hatiplerimiz geliyor. Bütün İmam Hatip okullarımız neredeyse proje okulu gibi eğitimlerini devam ettiriyorlar. Bundan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah başarılarınız daim olsun. Türkiye Yüzyılını İmam Hatip gençliğiyle birlikte inşa edeceğiz. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Bu dava uğrunda da en ufak bir eksiğimiz yok. İnşallah durmadan yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

timav-yeni-63.jpg

‘TİMAV HİKAYE YARIŞMASI TÜRKİYE YARIŞMASI OLDU’

Başkan Pekyatırmacı, “TİMAV Hikaye Yarışması artık Türkiye yarışması oldu. Ülkemizin dört bir yanından öğrencilerimiz bu yarışmaya katılıyor. Bu kadar yüksek bir katılımla bu yarışma gerçekleştirildiği için çok mutluyuz. Gençlerimizin sadece okuldaki eğitimleriyle kalmalarını arzu etmiyoruz. Düşünen, araştıran, yorumlayan ve fikir ortaya koyan gençlerimiz olsun istiyoruz. Bu noktada da TİMAV Hikaye yarışması çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bunun için tüm TİMAV ekibine ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzel hikayeler türetildi. Tabi içlerinden bazılarının dereceye girmesi gerekiyordu. Burada ödül alacak arkadaşlarımız da bu seçim neticesinde bu ödülleri almaya hak kazandılar. Dereceye giren arkadaşlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

‘GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZ’

Öğrencilere tarihe önem vermeleri gerektiği konusunda temennide bulunan Başkan Pekyatırmacı, “Gençlerimizden bir tek ricam olacak. Şunu arzu ediyorum. Gençlerimiz mutlaka tarihimize önem versinler, öğrensinler. Yakın tarihimizden başlayın sonra Osmanlı ve Selçuklu tarihini öğrenin. Biz kimiz, nereden nasıl geldik, hangi medeniyetleri kurduk, hangi çağı açtık ve kapattık, dünyada hangi coğrafyalarda mührümüz var bunu mutlaka öğrenin. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Bütün gençlerimizin tarih bilinciyle çalışmalarına ışık tutmasını arzu ediyorum.” dedi.

TİMAV 30. YILINI İDRAK EDECEK

TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakçı, “1994’te kurulan, önümüzdeki sene 30. yılını idrak edeceğimiz Türkiye İmam Hatipliler Vakfı çatısı altında bu millete, bu vatana, bu devlete, ümmeti Muhammed’e ve insanlığa hizmet etme şerefini bizlere lütfettiği için Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbim bu şerefli görevin hakkını layıkıyla vermeyi bizlere lütfetsin inşallah. Siz değerli kardeşlerime de İmam Hatip çatısı altında eğitim gördüğünüz hayatınızın bu aşamasından sonraki diğer aşamalarında da burada aldığınız ruhla, bilinçle hayatınızı Allah’ın rızası doğrultusunda ilmek ilmek öreceğiniz bereketli hayatlar nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

timav-yeni-36.jpg

‘İMAM HATİP CAMİASININ HİZMETKÂRI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İmam Hatip camiasının hizmetkârı olmaya devam edeceklerini vurgulayan Sami Bayrakçı, “Türkiye imam Hatipliler Vakfı olarak İmam Hatip camiasının hizmetkârı olmaya Allah ömür verdikçe, nefesimiz yettikçe devam edeceğiz. Sizlerden de istediğimiz İmam Hatipliliğin manasını ve ruhunu bu milletin dününde olduğu gibi yarınlarına da satır satır satırlara işlemeniz olacak. Elhamdülillah daha dün ÖNDER Konya’mızın programında ilk binde YKS’de dereceye giren ve LGS’de tam puan alan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Akademik ve teknolojik anlamada büyük başarılara imza atıyoruz. Bundan 7-8 yıl öncesini hatırlıyoruz. İmam Hatiplerin ortaokullarında ve liselerinde akademik başarıyla ilgili nasıl olacak, neler olacak diyorduk. Allah lütfetti. Bugün İmam Hatiplilerin akademik ve teknolojik anlamda pek çok başarısını görüyoruz ve devamını da Rabbimden diliyoruz.” dedi.

‘FARKLI ALANLARDA DA YARIŞMALAR DÜZENLEYECEĞİZ’

TİMAV olarak farklı alanlarda da yarışmalar düzenleyeceklerini kaydeden Sami Bayrakçı, “11.’sini düzenlediğimiz bu hikaye yarışmasıyla İmam Hatip camiasının akademik, teknolojik, sanat ve kültür alandaki başarılarının artarak devam etmesi için zemin hazırladığımızı biliyoruz. Burada edebiyat tarafından dokunduk. Başka projelerimiz de var. Film tarafında, kültürün sanatın ve eğitim farklı alanlarda da TİMAV çatısı altında yarının dünyasında ümmetin sanatla, kültürle, inançla yoğurulacak nesiller yetiştirmek için gayret edeceğiz. Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde düzenlediğimiz bu yarışmamızı destekliyorlar.” şeklinde konuştu.

60’TAN FAZLA İLDEN KATILIM OLDU

Sami Bayrakçı, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 60 civarında ilden 500 civarında hikayenin katılımıyla yarışmamızı gerçekleştirdik. Bugün de aramızda 6 farklı ilden İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz var. Elhamdülillah Türkiye genelinde hikaye yarışmamız oturdu. Selçuklu Belediyemiz ve TİMAV markalarımızın bütünleşmesiyle bu yarışma büyüdü. Bunun münazarasını da kısa filmini de yapmak istiyoruz. Projelerimizin arasında bu yarışmada olduğu gibi başka yarışmaları da Türkiye’ye örnek olacak şekilde düzenlemeyi planlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, önceki dönem Milletvekili Ahmet Sorgun ve Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin de dereceye giren öğrencileri tebrik ederek tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

timav-72.jpg

timav-79.jpg

timav-54.jpg

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

TİMAV Geleneksel Hikâye Yarışması Ödül töreninde dereceye giren ilk 8 öğrenci ödüllendirildi. ilk 25’e giren öğrencilerin eserleri ise kitaplaştırılarak kalıcı hale getirildi. Bu kitaplar, ödül töreninde misafirlere verildi. Ayrıca kitapların tüm İmam Hatip Liselerine, ilgili kişi ve kurumlara gönderileceği belirtildi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen 11. Geleneksel Hikâye Yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler için; birinciye 5 adet çeyrek altın, ikinciye 4 adet çeyrek altın, üçüncüye 3 adet çeyrek altın ve mansiyon ödülü olarak da 5 öğrenciye birer adet çeyrek altın verildi.

Dereceye giren öğrenciler şu şekilde oluştu:

1. Çiğdem Yıldırım – Konya – Yunak AİHL / “Oduncular” adlı öyküsüyle,

timav-123.jpg

2. Halil Gökgöz – İstanbul – Ekrem Cevahir AİHL / “Filika” adlı öyküsüyle,

timav-112.jpg

3. Zeynep Erim – Bursa – Şehit Fevzi Başaran AİHL / “Sakın Açma” adlı öyküsüyle,

timav-107-001.jpg

Mansiyon: İclal Açıkgöz – Kocaeli – Mehmet Akif Ersoy Kız AİHL / “Adem’in Bahçesi” adlı öyküsüyle,

timav-yeni105.jpg

Mansiyon: Beyzanur Duman – Konya – Konya AİHL / “Arayış ve Adanış” adlı öyküsüyle,

timav-103.jpg

Mansiyon: Müberra Dilay – İstanbul – TOKİ Celalettin Ökten Kız AİHL / “Sekiz Saniye” adlı öyküsüyle,

timav-99.jpg

Mansiyon: Nadir Edikli – Konya – Karatay Ali Ulvi Kurucu AİHL / “Taşsız Mezar” adlı öyküsüyle,

timav-94.jpg

Mansiyon: Merve Aktürk – Trabzon – Şehit Ahmet Çamur AİHL / “Yalancı Ruhlar Resitali” adlı öyküsüyle dereceye girdi

Hediye takdimlerinin ardından programın sonunda Şair Nurullah Genç Şiir dinletisi sundu.

timav-144.jpg

Etiketler :