"İmam hatipler Türkiye'nin gerçeği"

"İmam hatipler Türkiye'nin gerçeği"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "İmam hatip okulları, hem milli eğitim sistemimiz içerisinde hem ülkenin büyük bir çoğunluğu tarafından benimsenmiş, Türkiye’de kabul görmüş bir gerçektir. Bunu milletimizin ekseriyeti benimsemişken, bazı marjinal gruplar bu gerçeği kabullenmemekte direniyor." dedi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı kesimlerin, devletin önemli kademelerinde imam hatip kökenli siyasetçi ve bürokratların olmasını içlerine sindiremediklerini söyledi. 

Bazı medya organlarında, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a yönelik "Askerin Başına İmam Hatipli Bakan" başlıklı haberlerin yayınlandığını belirten Öksüz, bu anlayışın milletle sorunlu, milletin talep, ihtiyaç ve gerçeklerinden uzak, çarpık bir bakışın ürünü olduğunu kaydetti.

Bakan Işık'ın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde, yerli ve milli teknolojinin gelişmesinde önemli hizmetleri olduğuna dikkati çeken Öksüz, "Her ne kadar bu durumdan rahatsız olan marjinal kesimler olsa da bu ülkeye ve millete faydalı çalışmalarından ötürü bakanımıza teşekkür ediyoruz, kendisiyle gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Öksüz, imam hatiplerle ilgili adalet, insaf ve demokratik gerçeklerden uzak, çarpık bakış açısı ve değerlendirmelerin, millete ve insanlığa hizmet etme aşkını asla zedelemeyeceğini vurguladı. 

"İmam hatipler Türkiye'nin gerçeği"

Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin mezunu olduğu okulla değil, vatana ve millete yaptığı hizmetler üzerinden eleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

"İmam hatip okulları, hem milli eğitim sistemimiz içerisinde hem ülkenin büyük bir çoğunluğu tarafından benimsenmiş, Türkiye'de kabul görmüş bir gerçektir. Bunu milletimizin ekseriyeti benimsemişken, bazı marjinal gruplar bu gerçeği kabullenmemekte direniyor. Kaldı ki, biz imam hatip mezunu milletvekillerimizin, bakanlarımızın ve cumhurbaşkanımızın olmasından dolayı onur duyuyoruz. Ayrım yapmadan, imam hatipli olmayanların da vatan ve millete olan hizmetlerini memnuniyet ve takdir duygusuyla karşılıyoruz."

"Bu tip yaklaşımlar artık miadını doldurmuştur"

Bazı medya organlarının, imam hatiplileri hedef alan haberlerle toplumun büyük bir kesimini ötekileştirme gayretlerine hizmet ettiğini ifade eden Öksüz, bu zihniyetin yerli ve milli olan ne varsa onun karşısında durduğunu, kimin ve neyin sözcülüğünü yaptığını iyi bildiklerini savundu.

İnsani refleksler ve demokratik kurallar çerçevesinde hak arama, mücadele etme ve görüşlerini beyan usulü yerine çatışma ve savaş diliyle hareket eden bu tip yaklaşımların artık miadını doldurduğunu söyleyen Öksüz, "Yeni Türkiye'de normalleşme süreci, milletimizin büyük teveccühü ile yerleşmiş ve milletin gönlünde en müstesna yerini almıştır." dedi.

TİMAV Genel Başkanı Öksüz, imam hatiplilere karşı yürütülen tahrik ve yıpratma politikalarının, kendilerini adalet duygusundan saptırmayacağını dile getirerek, "İmam hatipliler onların da hak ve hukukunu adalet temelinde sonuna kadar, hassasiyetle muhafaza etmeye devam edecek olgunluğa ve insani değerlere sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.