İsmail Poçan

İsmail Poçan

İmam hatiplerde başarı alışkanlıktır

İmam hatiplerde başarı alışkanlıktır

Konya’da 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 435 bin 930 öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının son gününde bizde öğrencilerin karne heyecanına şahit olduk. Öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ailelerde bir o kadar gururlandılar.  

Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu’nda karne heyecanının yanında ödül töreni de vardı. TEOG-2 sınavında 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Konya genelindeki 5 İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi TİMAV tarafından ödüllendirildi.

İmam Hatip Liseleri'nin yanında İmam Hatip Ortaokulları da çekilen o zor günlerin ardından başarılarına başarı katıyor.  Açıkçası söylemek gerekirse 120’de 120 yapmak kolay bir iş değil. Bu konuda bunu gerçekleştiren öğrencileri tebrik etmenin ötesinde hayran kalmamak elde değil. Bunun yanında sadece 1 yanlışı olan öğrencilerde çoğunlukta…

Kısacası İmam Hatip Orta okulları ve Liseleri tekrar eski muhteşem günlerine dönüyor.

Gerek İmam Hatip Liselerinde gerekse İmam Hatip Ortaokullarında öğrencilerin sürekli aldığı yüksek puanlı başarılar elde etmesi kendilerinin yanında ailelerini, öğretmenlerini, arkadaşlarını, İmam Hatip camiasının yanında tüm Konya’nın göğsünü kabartıyorlar.

Bunda tabi ki en büyük etken öğrencilerin gayretleri. Bunun yanında öğretmenlerin ilgileri, çalışmalarını da kattığınızda başarılar katlanarak devam ediyor. İmam Hatip Ruhunu benimseyen eğitmenlerin insanüstü gayretleri hepimizin malumu. En başta takdir ve tebrik edilecek isimlerden biridir İHL eğitmenleri.

Okulların beton yığını olarak durmuyor sadece içi de kalite ile doluyor. Sadece okulların ve öğrencilerin sayıları artmıyor yani. Her geçen gün eğitimin kalitesi de artıyor. Ve bu sayedee her geçen gün başarılı öğrenci sayısı artıyor.

Okullarda öğrenci sayıları artarken aynı zamanda kalitede artıyor. Bu kalitede ödülleri ve birincilikleri getiriyor.

Bu noktada TİMAV’a da değinmeden geçmek olmaz. Çünkü bu mücadelede bu günlere gelinmesinde onların büyük payı yadsınamaz.

Ödülleri, sosyal faaliyetleri ile Konya’nın en etkin STK’larından biri desek abartmış olmayız. Bu durum İmam Hatip öğrencileri açısında ümit verici bir durum.

TİMAV öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Onlardan desteğini esirgemiyor. Bu desteği arkasında gören öğrencilerde başarılarına başarı katarak yollarına devam ediyorlar. Ve bence en önemlisi de İmam Hatip Okullarını sürekli Konya ve Ülke gündeminde tutuyorlar. Başta TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz olmak üzere yönetim kuruluna bu eğitimin olmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletelim.

Allah yollarını açık etsin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR