İmamdan yatsı namazı sonrası cemaate yemek

Bir caminin imam hatibi Yusuf Dalkılıç, hayırseverlerin katkısıyla her gün yatsı namazının ardından cemaate yemek ve tatlı ikramında bulunuyor.
İmamdan yatsı namazı sonrası cemaate yemek

Kastamonu'daki bir caminin imam hatibi Yusuf Dalkılıç, hayırseverlerin desteğiyle her gün yatsı namazının ardından cemaate yemek ve tatlı ikram ediyor.

Kent merkezindeki Pırlaklar Camisi imam hatibi Dalkılıç, buradaki görevinin yanı sıra özellikle engelliler, yaşlılar ve gençlere çeşitli konularda destek sağlamaya çalışıyor.

Hayırseverlerin katkısıyla, her gün yatsı namazının ardından cemaate yemek ve tatlı ikramında bulanan Dalkılıç, ardından vatandaşlarla çay içip sohbet ediyor.

Camide namaz vakitlerinin ardından çocuklara Kur'an öğreten Dalkılıç, 9 yaşındaki bir kızın da koruyucu aileliğini üstleniyor.

Dalkılıç, AA muhabirine, Sinoplu olduğunu, 30 yıldır da Kastamonu'da görev yaptığını söyledi.

"Benim için imamlık, yaşamımın yüzde 30'u. Kalan yüzde 70'i de her alanda insana hizmettir." ifadelerini kullanan Dalkılıç, imamların birçok alanda öncü olması gerektiğini belirtti.

Engellilere destek veriyor

Dalkılıç, camilerinde geçen dönem görme engelli 8 öğrenciye Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini bildirdi.