IMF Fransa'nın büyüme beklentilerini revize etti

IMF, Fransa'nın bu yılki büyüme beklentisini yüzde 1,5'e yükseltti, gelecek yılki tahminini ise İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) etkileri nedeniyle yüzde 1,25'e çekti.
IMF Fransa'nın büyüme beklentilerini revize etti

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa'nın bu yılki büyüme beklentisini yüzde 1,5'e yükseltti, gelecek yılki tahminini ise İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) etkileri nedeniyle yüzde 1,25'e çekti.

IMF, Fransa ekonomisine ilişkin yıllık değerlendirme niteliğini taşıyan 4. Madde Konsültasyon Raporu'nu yayınladı.

Ülke ekonomisinin güçlü tüketici harcamaları sayesinde bu yıl yüzde 1,5 büyümesinin beklendiği kaydedilen raporda, Brexit'in etkilerinin ise gelecek yıl ortaya çıkacağına işaret edildi.

"Siyasi gelişmeler aşağı yönlü riskleri güçlendirdi"

IMF, bu nedenle, İngiltere'deki referandumun Brexit ile sonuçlanmasından önce yüzde 1,5'e yükseltilmesi planlanan 2017 büyüme beklentisini yüzde 1,25'e revize ettiğini bildirdi.

IMF'nin Fransa'ya ilişkin büyüme projeksiyonları nisan ayında yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm raporunda 2016 için yüzde 1,1 ve 2017 için yüzde 1,3 olarak açıklamıştı.

Raporda, ayrıca "Avrupa'daki son siyasi gelişmeler ve finansal şartlara yönelik belirsizlikteki artışın aşağı yönlü riskleri güçlendirdiği" kaydedildi.