IMF'den Yunanistan açıklaması

IMF Sözcüsü Rice, "IMF, Yunanistan'a yönelik yeni kredi programında yer alıp almayacağına yıl sonuna kadar karar verebilir." dedi.
IMF'den Yunanistan açıklaması

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, kurumun Yunanistan'a yönelik yeni kurtarma programına katılıp katılmayacağının yıl sonuna kadar belli olabileceğini açıkladı.

Rice, Washington'da düzenlenen basın brifinginde, IMF'nin Yunanistan ve Avrupalı kreditörlerle görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

IMF'nin Yunanistan'dan istenen mali hedefleri hala "Aşırı hırslı" bulduğunu vurgulayan Rice, özellikle 2018 itibarıyla gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 3,5'i oranında bütçe fazlası verilmesine yönelik hedefin mevcut şartlarda gerçekçi olmadığına işaret etti.

Rice, Fon'un GSYH'nin yüzde 1,5'i kadar bütçe fazlası hedefini destekleyebileceğini ancak borcun hafifletilmesi gerektiğine yönelik görüşünü koruduğunu bildirdi.

IMF'nin ülkeye yönelik yeni kredi programında yer alıp almayacağına yıl sonuna kadar karar verebileceğini anlatan Rice, konuya ilişkin sözlerini "Eğer Yunanistan ve partnerleri, daha hırslı hedefleri kovalamak istiyorlarsa, bunu mümkün kılacak reformları görmemiz gerekecek." ifadeleriyle tamamladı.