Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İnan ve Yazlık Aday Olacakları İçin İstifa Etmişler

İnan ve Yazlık Aday Olacakları İçin İstifa Etmişler

Biliyorsunuz geçen Salı günü KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyetinde bulunan Sayın Mustafa Yazlık ve Sayın Bestami İnan bu görevlerinden istifa ettiler.

Tabi önemli bir karardı, özellikle KTO Karatay Üniversitesinin sahibi konumundaki KTO Vakfının Üniversitede elini rahatlatan bir karardı…

Ama istifa haberinin hemen sonrası yaptığımız birkaç telefon görüşmesiyse işin öyle olmadığını, Sayın Bestami İnan’la Sayın Mustafa Yazlık’ın aday gösterilecekleri için istifa ettiklerini göstermiş oldu…

Aslında Sayın Bestami İnan’ı da, Sayın Mustafa Yazlık’ı da Allah için çok severim ve kendilerinin Vakıf hakkına riayet edecekleri konusunda da şüphem yoktu.

Anlaşılan zaten istifa edeceklermiş ama parti politikası gereği kimseyi çok fazla işkillendirmemek için istifalarını bekletiyorlarmış.

Şunu da ifade edeyim, Sayın Bestami İnan’da, Sayın Mustafa Yazlık’da değerli insanlardır, Ahmet Sorgun Ağabey ile de çok iyi bir ekip oldular.

Geçen süreçte AK Parti’de Konya il teşkilatında en küçük bir sorun yaşanmadı.

Ve şimdi bu ekip ilişkisini Konya’yı yönetmekte kullanacaklar…

Buna kim kötü diyebilir…

Hayırlı uğurlu olsun.

Netice itibariyle, Sayın Mustafa Yazlık Meram’dan, Sayın Bestami İnan’sa Karatay’dan AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterilecekmiş.

Uğur İbrahim Altay zaten teşkilatla çok iyi geçinen bir başkan…

Ve teşkilatla iyi geçinemeyen, teşkilatı önemsemeyen, “Ankara’dan işi çözerim”, diye düşünen hata yapıyor.

AK Parti tam bir merkez parti oluyor, Konya İl Teşkilatı da, ilçe teşkilatlarıyla birlikte bu süreçte siyaset geliştiriyor, Konya ve ilçelerinin daha iyi yönetilebilmesi için gerekli adımlar atılıyor.

Bu iyi bir şeydir. Eğer AK Parti Konya il teşkilatı iyi çalışırsa, inanınız AK Parti bütün Türkiye’de çok iyi çalışır, burası siyaset geliştiremez, çok fazla hata yaparsa, işte o zamanda parti günden güne zayıflar.

Şimdi çok iyi anlıyoruz ki Ahmet Sorgun Ağabey’in il başkanı olarak seçilmesi çok mantıklıymış.

Sayın Tahir Akyürek ile bir bütünlük içerisinde, önce merkezdeki üç ilçe, daha sonraki çevredeki 28 ilçede sağlanacak nitelikli bir ekiple Konya gerçek anlamda hizmet alır ve her bölgesi müthiş bir şekilde kalkınır.

AK Parti Konya İl Teşkilatının güçlü olması Konya’nın kazanımı olur, Konya’nın hızlı kalkınmasına ön ayak olur.

Daha önce birkaç defa yazdım, AK Partinin en çok zorlanacağı ilçeler, Seydişehir, Ereğli, Çumra, Cihanbeyli, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin olacak.

Diğer taraftan Beyşehir’deki mevcut başkanın değişeceğine yönelik edindiğimiz bilgilerle hareket edersek, AK Partinin Beyşehir ve çevresinde tekrar ivme kazanmasını bekliyoruz.

Süreç iyi götürülüyor ve her halde hayırla da neticelenecek…

Bu sürecin sağlıklı bir şekilde neticelenmesini Ahmet Sorgun Ağabeyle Tahir Başkanın koordineli çalışabilmesine borçlu olduğumuzu düşünüyorum.

Neticede gerçekten söylenilenler yapılmış ve her şey Türkiye için, her şey Konya için, her şey bu millet için söylemine göre hareket edilmiştir. 

Artık seçim süreci başlayacak, bundan sonra daha dişli rakiplerle mücadele edecek AK Parti.

Bir taraftan şimdi yaşanan gerginlikler, diğer taraftan Doğu ve Güney Doğuda sürecin akamete uğratılması tehditleriyle mücadele ederken merkezi sıkı tutmak önemliydi ve böylece sağlam bir merkezle seçim sürecine giriliyor.

Dediğimiz gibi güçlü adaylar var ve süreç yorucu olacak ama umarız hayırlı olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR