İnceöz: 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına 249 fidanın dikim töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
İnceöz: 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız!

“15 Temmuz'u asla unutmayacak ve unutturmayacağız” diyen İnceöz, dikimi gerçekleştirilen 249 fidanın büyük anlam taşıdığına vurgu yaparak “Çünkü çok yakın bir zamanda ülkemiz 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi, darbenin de ötesinde bugüne kadar olan darbelerden çok farklı olarak bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bugün, 249 şehidimizin anısına dikmiş olduğumuz her bir fidanımız, her bir ağacımız o gece tanklara, toplara, uçaklara ve silahlara karşı elleriyle, bedenleriyle, vücutlarıyla canlarını hiçe sayan şehitlerimizin anısını yaşatacak” dedi.

İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin iradesine, geleceğine kasteden bir işgal girişimiydi. O gece, millet iradesinin en yüksek oranda temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. O gece biz de oradaydık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, özel harekât, polis akademisi, emniyet müdürlükleri, bütün o önemli kurumlar, İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün işgaliyle başlayan bu hain işgal girişiminin hedefiydi. Bu alçak darbeye karşı canlarını hiçe sayan şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onların bıraktıkları emanetlere de aynı hassasiyetle sahip çıkacağız. Sözkonusu vatansa, can dahil her şey teferruat demek sureti ile onların yanında olacağız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.”

16 Nisan’da yapılacak referanduma sayılı günler kaldığını hatırlatan İnceöz, son olarak “Dünyaya, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine karşı verilecek en güzel cevap güçlü ‘evet’tir. Güçlü evet ile güçlü Türkiye'nin temelini de inşa edeceğimiz bir tarih 16 Nisan” değerlendirmesinde bulundu.