İngiliz taraftarlar Fransız polisiyle çatıştı: 36 gözaltı

2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Fransa'nın Lille kentinde, polisle çatışan 36 İngiliz taraftar gözaltına alındı, 16 kişi hastaneye kaldırıldı.
İngiliz taraftarlar Fransız polisiyle çatıştı: 36 gözaltı

Lille Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada dün polisle çatışmaya giren 36İngiliz taraftarın gözaltına alındığı, 16 kişinin de hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Polisle çatışan taraftarların aşırı alkol kullandıkları ve taşkınlık yaptıkları belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin gece boyu kentte alkol tüketiminin kısıtlanması için yoğun kontroller yaptığı bildirildi.

Lille'de, Slovakya'nın Rusya'yı 2-1 yendiği maçın ardından kentteki tren garı etrafında çıkan arbedede polis, İngiliz taraftarların üzerine göz yaşartıcı gaz sıkmıştı.

İngiltere, bugün Lille şehrine 30 kilometre uzaklıktaki Lens kentindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda Galler'e karşı mücadele verecek. Fransa'nın kuzey bölgesinde EURO 2016 güvenliği için 3 bin 900 polis görevlendirilirken, Lille'de bin 600 güvenlik gücü hazır bulunacak.

Marsilya'da çıkan kavganın ardından Fransız polisi, birbirine çok yakın Lille ve Lens kentlerinde Rus ve İngiliz taraftarları arasında meydana gelebilecek kavgayı önlemek için alarma geçmişti.