İngilizlerden alçak yayın! Türkiye'ye göz diktiler

Türkiye'nin güneyinde güvenliğini sağlama çabaları İngiliz Economist dergisinde yayınlanan bir makalede değerlendirildi. Makalede tepkiye yol açan ifadelere yer verildi: "Türkiye, 1930'larda Hatay'ı Suriye'den ayırdı, şimdi sıra İdlib'de."
İngilizlerden alçak yayın! Türkiye'ye göz diktiler

Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Zeytin Dalı operasyonu ile güneyindeki terör hedeflerini bertaraf etmek için harekete geçen Türkiye, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Bu harekatlar kimi zaman Batı medyası tarafından 'işgal' olarak adlandırılsa da Türkiye, bölgedeki sivillerin güveniğini sağlıyor.

Terör örgütlerinin işgali altında olan El Bab, Afrin gibi bölgeleri özgürleştiren Türkiye, Londra merkezli The Economist tarafından hedef alınarak 'işgal gücü' olarak gösteriliyor.

"HATAY SURİYE'YE AİT"

Özellikle 17 Eylül'de gerçekleştirilen Soçi zirvesinden sonra elde edilen diplomatik başarıyı değerlendiren The Economist, yayınlanan makalede skandal ifadelere yer verdi. 1930'da Hatay'ın Türkiye tarafından Suriye'den ayrıldığı yazılan dergide, özellikle İdlib için yine aynı sonun beklendiği yazıldı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Esed rejimi, Türkiye'nin 1930'larda Hatay'ı Suriye’den ayırması gibi, şimdi de İdlib tarafında askeri varlığını artırmasından korkuyor"

The Economist geçmişte de Türkiye aleyhinde ifadelere yer veren yazıları yayınlamıştı.