İngiltere'de asker kaçırma teşebbüsü

İngiliz polisi, ülkenin doğusundaki Norfolk bölgesinde, biri bıçaklı iki kişinin koşuya çıkan bir askeri kaçırmaya teşebbüs ettiğini bildirdi.
İngiltere'de asker kaçırma teşebbüsü

İngiliz polisi, ülkenin doğusundaki Norfolk bölgesinde, biri bıçaklı iki kişinin koşuya çıkan bir askeri kaçırmaya teşebbüs ettiğini bildirdi.

Norfolk bölge polisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) üssü yakınlarında dün yerel saatle 15.00-15.30 aralığında gerçekleşen olayın, "adam kaçırmaya teşebbüs" olarak değerlendirildiğini aktardı.

Olaya ilişkin detayları basınla bugün paylaşan polis, iki erkeğin, koşuya çıkan 20'li yaşlardaki bir askere yanaştığını, şüpheli saldırganlardan birinin askeri tutmaya çalıştığı sırada yere düştüğünü, ikinci şüphelinin de suç ortağına yardım etmek üzere ona yöneldiğinde askerin kaçtığını aktardı.

Polis, ikinci şüphelinin bıçaklı olduğunu belirtirken, olay sırasında askerin üzerinde üniforması bulunmadığını ve yara almadığını kaydetti.

İngiliz polisi, şüphelilerin olay yerinden koyu renkli bir araçla kaçtığını ve yerlerinin henüz tespit edilemediğini bildirirken, olayın şu aşamada terörle bağlantılı olup olmadığına ilişkin bir açıklamada bulunamadıklarını ifade etti.

Şüphelilerin ne amaçla askeri kaçırmaya teşebbüste bulunduğunun da henüz belirlenemediğini bildiren polis, "Ne olduğunu ve neden olduğunu anlamak, kimlerin sorumlu olduğunu tespit etme bakımından olaya ilişkin soruşturma devam ediyor." açıklaması yaptı.

Polis, şüphelilerin her ikisinin de 20-30 yaş aralığında olduğunun tahmin edildiğini ve "Ortadoğuluya benzediklerini" ifade etti.