İngiltere'de referandum öncesi seçmen kayıt sistemi çöktü

AB üyeliğini referanduma götürmeye hazırlanan Birleşik Krallık'ta, seçmen kaydının son gününde bu işlem için hizmet veren hükümete ait internet sitesi çöktü.
İngiltere'de referandum öncesi seçmen kayıt sistemi çöktü

 Avrupa Birliği (AB) üyeliğini referanduma götürmeye hazırlanan Birleşik Krallık'ta, seçmen kaydının son gününde bu işlem için hizmet veren hükümete ait internet sitesi çöktü.

AB üyeliğini 23 Haziran’da referanduma sunacak olan Birleşik Krallık'ta, seçmen kaydı için son gün dündü. Gece yarısı sona ereceği duyurulan kayıt işlemi için hizmet veren hükümete ait internet sitesi, yoğun talep nedeniyle çöktü.

Özellikle AB’de kalınmasından yana kampanya yürüten grupların çağrılarıyla son günde 500 binden fazla seçmen kaydoldu.

Seçmenlerin büyük çoğunluğu son günde internet üzerinden kaydolmayı tercih ederken, seçmen kaydı sitesi dün yerel saatle 22.15’te aynı anda 50 bin taleple karşılaşınca hizmet dışı kaldı. Site ancak kayıt için belirlenen sürenin dolmasının ardından normale döndü.

Hükümetten yapılan açıklamada, "Dün gece eşi daha önce görülmemiş bir taleple karşılaşılması nedeniyle bazı teknik sorunlar yaşandığının farkındayız. Sorunu en kısa sürede çözmeye ve kayıtta problem yaşayan seçmenlere yardım etmeye çalıştık." ifadesi kullanıldı.

İnternet sitesinin yaşadığı sorun binlerce seçmenin kaydını yaptıramamasına yol açınca her ikisi de İngiltere'nin AB'de kalmasından yana kampanya yürüten ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn ve Liberal Demokrat Parti lideri Tim Farron, seçmen kaydı için sürenin uzatılması çağrısı yaptı.