İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanına büyük tepki!

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanına büyük tepki!

İngiltere’de başbakanlık koltuğuna oturan Theresa May, Londra’nın eski belediye başkanı Boris Johnson’u Dışişleri Bakanı olarak görevlendirdi. İngiliz basını, fena halde sinirlendi. Birleşik Krallık’ın önde gelen gazeteleri bu atamadan dolayı tüm dünyadan özür diledi. Tartışılan o isim için “Lanet olası geri zekalı” denildi!

AB'den çıkmaya karar veren İngiltere'de sinirler gerildi. Brexit kararının ardından David Cameron, Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlıktan istifa etti. Bu aşamadan sonra ülkede yeni bir dönemin startı verildi. Cameron'dan boşalan başbakanlık koltuğuna, Theresa May (59) geçti. Birlikten çıkma kampanyasında Türkiye'yi hedef seçen Londra'nın eski Belediye Başkanı Boris Johnson, May'ın gözdesiydi. Ayrımcı söylemleriyle dikkat çeken o isim, May tarafından Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Bu görevlendirme, İngiliz basınını ve vatandaşlarını oldukça rahatsız etti. İngiltere, yeni hükümette "dış ilişkileri pek iyi olmayan" Boris Johnson'ın dışışleri bakanı olmasıyla şok geçirdi. 

DAILY MIRROR: 'UTANÇ DUYUYORUZ'
 Zira Johnson, AB referandumu sırasında birlikten çıkma yanlılarının kampanyalarında Türkiye'yi hedef göstermişti. Ülke liderlerine yönelik hakaret ve gaflarıyla hafızalarda yer etmişti. İngiltere basını ise ülkenin "tartışılan" Dışişleri Bakanı Johnson'a "küfürlü" tepki gösterdi. Daily Mirror gazetesi, dünkü manşetinde Johnson'ın Dışişleri Bakanı olmasıyla ilgili "tüm dünyadan özür" diledi. Gazete, Johnson'ın atamasından dolayı "utanç duyduklarını" bildirdi. Mirror'un internet sitesinde de "Boris'in atanmasına şok tepkiler: İngiliz halkına yalan söyleyen lanet olası geri zekalı" şeklinde bir ifadeye yer verildi. Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Independent da Boris Johnson'ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı özür diledi. Gazetenin internet sitesinde kaleme alınan açık mektupta, "Küresel sahnede, Birleşik Krallık'ın yüzü olarak Alexander Boris de Pfeffel Johnson ile uğraşacağınız gerçeğinden dolayı lütfen naçizane özürlerimizi kabul ediniz" denildi.

BORİS JOHNSON'UN REZİLLİKLERİ
 İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson her zaman tepki çeken bir siyasetçi oldu. Hillary Clinton'ı "akıl hastanesindeki sadist bir hemşire"ye benzetmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında küstah bir şiir yazması Johnson'a dünya çapında kötü bir ün kazandırdı. Johnson bir tv şovunda ise kendisinin Amerika'nın devlet başkanı olabileceğini söyleyerek tepki toplamıştı.

EN ÇOK PEŞMERGE SEVİNDİ
 Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapan Ali Kemal'in torununun oğlu olan Boris Johnson'un İngiltere Dışişleri Bakanı olması, Irak'taki Kürt medyasında 'Flaş haber' olarak verildi. İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May'in Boris Johnson'ı Dışişleri Bakanı olarak ataması sadece Irak'lı Kürtler'i sevindirdi. Irak'taki Kürt medyasının 'Kürt ve Peşmerge dostu' olarak gördüğü Johnson, geçen yıl Erbil'e giderek DAEŞ ile savaşan Peşmergeler'i cephede ziyaret etmiş, başına poşu takıp Kürt yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile bir araya gelmişti.

'ALLAH ONU ISLAH ETSİN'
 Başbakan Binali Yıldırım, BBC'ye röportaj verdi. Yıldırım, Suriye ile ilgili "Suriye'de muhakkak bir şeyler değişmeli ama her şeyden önce Esed değişmeli. Esed değişmeden Türkiye'de bir şey değişmez. Bu işlerin bu hale gelmesinin ana sebebi Esed'dir" dedi. Yıldırım, AB referandumu sırasında birlikten çıkma konusunda Türkiye karşıtı bir kampanya yürüten Boris Johnson hakkındaki soruya ise şu cevabı verdi: "Dedesi de Türk. Johnson'dan dedesinin hatırasına 'Türkler, Avrupa için bir tehdit değil, Avrupa'nın yükünü alacak büyük bir millet' demiş olmasını bekledik. Ona ne diyeyim. Allah ıslah etsin. İnşallah bundan sonra böyle bir yanlış içerisinde olmaz. Türkler'in gönlünü kazanmanın gayreti içerisinde olur ama artık kampanya bitti. Referandum oldu. Şu anda bu işin üzerinde durmaya lüzum yok. Geldi geçti."

70 MİLYON LİRALIK FAKİRHANE!
 Başbaka nlıktan istifa eden David Cameron, başbakanlık konutundan taşındı. Kendisi de eşyalarını koliyle kamyona yükledi. Hemen "Mütevazı Cameron" yorumları yapıldı. Ancak kolici David Cameron'ın taşındığı ev tam 17 milyon Sterlin (70 milyon lira) değerindeydi. 7 odalı ve terası olan lüks malikanede, 6 banyo ve 3 misafir odası bulunduğu açıklandı...

Kaynak: