İnovatif ve çevreci çözümler Petek Plastik’te

Petek Plastik 1988’de Mehmet Ali Öztürk ve Zeynel Abidin Dalaklı tarafından Konya’da kuruldu.
İnovatif ve çevreci çözümler Petek Plastik’te

Petek Plastik 1988’de Mehmet Ali Öztürk ve Zeynel Abidin Dalaklı tarafından Konya’da kuruldu. Kuruluşundan itibaren 10 yıl boyunca kolonya ve kozmetik sektörü için küçük çaplı ambalaj üretimi gerçekleştirdi. 1998’de yeniden yapılanan şirket, teknolojik yatırımlarla hem makine parkurunu hem faaliyet alanını hem de ürün yelpazesini genişletti. Başta gıda olmak üzere kozmetik, ilaç ve tarım sektörü için inovatif ve çevre dostu ambalaj ürünleri üretmeye başladı. Özellikle Türkiye’de üretimi az olan ‘coex’ ve ‘pet makinaları’ yatırımı ve üretiminde yoğunlaştı.

petek-plastik-(1).jpg

MARKA YOLCULUĞU

•1988’de Mehmet Ali Öztürk ve Zeynel Abidin Dalaklı tarafından Konya’da kuruldu.

•1998’de yeniden yapılanan şirket, teknolojik yatırımlarla hem makine parkurunu hem faaliyet alanını hem de ürün yelpazesini genişletti.

petek-plastik-(2).jpg

Plastik şişirme sektörünün doruk noktası olarak görülen ve üç tabakadan oluşan coex, en alt tabakada kullanılan poliamid sayesinde sıvının sağlıklı ve uzun raf ömürlü olmasını sağlıyor. Ürün, oksijen geçirgenliği en aza indirgenmiş olması nedeniyle zirai ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

petek-plastik-(4).jpg

30 YILLIK TECRÜBE VE BİRİKİM

Petek Plastik, ‘Sanayimizin hassasiyetle üzerinde durduğu ilaç ve kozmetik endüstrisinin plastik ambalajları konusunda, geleceğe dönük çalışmalarımız, ürün çeşidimiz, müşterilerimizin bize olan güveni ve 30 yıl aşan sektör deneyimimizle hizmet vermekteyiz’ diyor.

Petek Plastik’in yıllık 15 bin ton kurulu kapasitesi var. Şirket, 22 şişirme, 9 pet ve 7 enjeksiyon makinesi olmak üzere toplamda 38 makine ve 200’ün üzerinde personel ile üretim yapıyor. Petek Plastik, yükselen teknolojiye ayak uydurmak, daha rekabetçi, kaliteli ve çevreci ürünler üretmek için Ar-Ge çalışmalarını üniversiteler ve araştırma merkezleri ile birlikte yürütüyor.

ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007 ve UN sertifikalarıyla üretim yapan Petek Plastik, Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin her yıl düzenlediği “Ambalaj Ayyıldızları” ödüllerinde altın madalya kazanan şirketler arasında yer alıyor.

petek-plastik-(4)-001.jpg

“Petek Plastik olarak çevreci bir politika izliyoruz”

Şirket Yöneticileri, “Özellikle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına sosyal sorumluluk projelerine çok önem vermekteyiz. Bu bağlamda hali hazırda takip ettiğimiz ‘her yeni ürüne bir ağaç’ sloganı ile hayata geçirdiğimiz her yeni projeye karşılık temsili bir rakam olarak bin adet ağaç dikeceğiz. Bunun için alan tedariği çalışmalarımız da devam ediyor” diyor.

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(90).jpgyeni-haber-business-(91).jpg