Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

İNSANIN KONYA'DA FUTBOLCU OLASI GELİYOR!

İNSANIN KONYA'DA FUTBOLCU OLASI GELİYOR!

Konyaspor Kulübü, yenilenen Tatlıcak ve Kayacık Tesislerini basına tanıttı. Sezonun sona ermesinin ardından hummalı bir çalışma yürütülen tesisler, içi ve dışıyla mükemmel bir görünüme kavuşmuş.

Öncelikle yeşil beyazlıların futbol akademisinin, yani altyapı futbolcularının konaklayacağı, çalışmalarını yürüteceği Tatlıcak Tesislerini gezdik. Başkan Hilmi Kulluk’un talimatlarıyla Tatlıcak’ta inanılmaz bir değişime gidilmiş. Fayanslardan futbolcu odalarına, sahasından yemekhanesine her yer sıfırdan yeniden düzenlenmiş.

Birçok Süper Lig kulübünde bile olmayan imkanlarla dizayn edilmiş Tatlıcak tesisleri, Konyaspor’un gençlerine hizmet edecek.

Profesyonel antrenör kadrosu ve düzenlenen tesis yapısıyla burada çalışıp iyi bir futbolcu olmamak zor bir ihtimaldir.

Geçtiğimiz yıllarda önce Konyaspor’a ardından o zamanki adıyla Anadolu Selçukspor’a hizmet veren Tatlıcak tesisleri yeşil beyazlıların gençleri için bulunmaz bir nimet olarak göze çarpmaktadır.

********

Gelelim Kayacık’a…

Süper Lig kulüplerinin gıpta ile baktığı, hem ekipmanları hem de ferah ortamıyla Avrupa’nın üst düzey kulüplerinin tesislerini andıran Kayacık, yenileme çalışmaları sonrası adeta kalitesine kalite katmış.

Teknik heyet ve futbolcular için her şey harfiyen düşünülmüş ve tesise kazandırılmış. Bina, iç ve dış donanımlarıyla her santiminde profesyonellik sezdiriyor.

Örneğin sağlık odasında bulunan bir cihaz, Süper Lig’de yalnızca iki kulüpte bulunmaktaymış.

Sakatlık geçiren futbolcunun ağırlığını yarıya indiren ve rahatlıkla spor yapmasını sağlayan bu aletin Türkiye’de Fenerbahçe ile birlikte Konyaspor’da da bulunması futbolcularımız için büyük bir kazançtır.

Teknik heyet ve futbolcuların çalışma odalarında, spor ve antrenman alanlarında bulunan sistemler, futbolculara sunum odası, yemkhane vs. her şey başarı için konumlandırılmış.

Dışarıdan bir gözle tesisi inceleyenlerin hayranlık duyacağı bu donanımlar Kayacık’ta hazırlanan futbolcular için eşine kolay rastlanmaz bir nitelikte olmuş.

******

Altını çizerek vurgulayacağımız en önemli unsur ise Kayacık ve Tatlıcak’ta gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının tamamı destek almaksızın Konyaspor bütçesinden karşılanmış.

Bu güzel tesislerde çalışan, konaklayan ve sosyal donatılardan faydalanan futbolcular için başarının önünde hiçbir engel yoktur. Tatlıcak ve Kayacık’ta yaptığımız bu gözlemlerimizin ardından insanın gerçekten Konya’da futbolcu olası geliyor.

Konya’nın futbol şehri olduğunu bir kez daha gördüğümüz bu günde, şehrimizin futbolunun daha güzel noktalara gelmesi adına maddi manevi desteklerini esirgemeyen Başkan Hilmi Kulluk önderliğindeki yönetim, teşekkürün en güzelini hak etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR