Ahmet Sağ

Ahmet Sağ

İnsanlığa uyarı: Sonumuzu getirebilir

İnsanlığa uyarı: Sonumuzu getirebilir

Türkiye’nin sürekli değişen gündeminin yanında arka planda kalan fakat hayatımızı doğrudan şekillendiren birkaç teknoloji haberine göz atmaya ne dersiniz?

Beklenen güvenlik özelliği WhatsApp'a geldi

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS, Android ve Windows kullanıcıları için iki adımlı doğrulamayı uygulamaya başladığını açıkladı. Uygulamanın bu yeni özelliği kullanmasını sağlamak, her cihazın kullanıcısına kalmış ve bu da, uygulamada oturum açanlara ek bir güvenlik seçeneği ekliyor. 

Telefonunuzda bu özelliği WhatsApp’ta etkinleştirmek için Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Etkinleştir seçeneklerini seçmeniz gerekiyor.  

İki adımlı doğrulamayı kullanmak için, 6 haneli bir şifre oluşturmanız gerekiyor. 

Miyopiye yol açan hücre bulundu

Bilim adamları, retinada işlev bozukluğu meydana geldiğinde miyopiye (uzağı görememe) neden olabilecek bir hücre keşfetti.

Çalışmanın sonuçları "Current Biology" dergisinin internet sayfasında yayımlandı. ABD'nin Northwestern Medicine Feinberg Tıp Fakültesinden araştırmacılar, kapalı alanlarda ve gün ışığından uzakta harcanan zamana bağlı olarak retinada meydana gelen işlev bozukluğu söz konusu olduğunda miyop rahatsızlığına yol açabilecek bir hücre keşfettiklerini açıkladı.

İnsanlığa uyarı: Sonumuzu getirebilir

Geçtiğimiz aylarda İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in "dünya dışı varlıkların gezegenimizi keşfetmesinin insanlığın sonunu getirebileceği" uyarısına Lucianne Walkowicz'ten destek geldi.

Dünya dışı varlıkların başka bir deyişle uzaylıların insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulunan Adler Planetarium çalışanı Lucianne Walkowicz, uzaya gönderdiğimiz mesajlarda daha dikkatli olmamız gerektiğinin altını çizdi. 

NBC'nin sorularını yanıtlayan astrofizikçi, "dünya dışı varlıklara ulaşmak adına gönderdiğimiz mesajlar, ya gezegenimizin sonunu getirir ya da bizi çok ileri bir refah seviyesine ulaştırır. Onların amacını hiçbir zaman bilemeyiz" ifadeleri ile riskin boyutuna dikkat çekti. 

Yandex Navigasyon'a yeni özellik!

Yandex’in en sevilen uygulamalarından Navigasyon ve Haritalar, hayatı kolaylaştıran yeni özelliklerle gelişmeye devam ediyor.

Yandex Navigasyon ve Haritalar, trafikte geçirilen zamanı azaltacak yenilikçi bir özelliği daha Türkiye’ye getirdi. Sürücülere varış noktalarına en yakın ücretsiz ve ücretli park yerlerini gösteren yeni “park yerleri” özelliği Türkiye’de ilk kez Yandex Navigasyon kullanıcıları tarafından deneyimlenecek. İlk aşamada İstanbul’daki sürücülerin kullanımına sunulan bu özellik, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin diğer illerine yayılacak.

Yandex Navigasyon’da varış noktasına yaklaşırken arayüze eklenen “P” butonuna tıklayan kullanıcılar harita üzerinde açık ya da kapalı otopark seçeneklerini ve otoparkların ücretsiz mi ya da ücretli mi olduğunu görebilecek. 

İnternetsiz YouTube geliyor

YouTube, internet bağlantısı yetersiz olan bölgeler için geliştirdiği yeni uygulamasını indirmeye sundu!

Google, WiFi bağlantı kalitesi düşük olan bölgeler için YouTube Go uygulamasını geliştirdi. Bu uygulama sayesinde bağlantının yavaş olmasından ya da kopmasından korkmadan çevrimdışı video izlemek mümkün hale geliyor. Bu özellik henüz ülkemiz için geçerli değil.

YouTube Go, tıpkı Facebook Lite gibi, internet bağlantısının yavaş veya kalitesiz olduğu yerlerde kullanıcıların telefonlarında rahatça video izlemelerini sağlayacak.

Tren biletlerinin yerini parmak izi alıyor!

Günümüzde güvenliği sağlayabilmek için akıllı telefonların vazgeçilmez bir parçası haline gelen parmak izi okuyucular, İngiltere'de bilet olmadan yolculuk yapılabilmesini sağlayacak.

Türk Telekom, rekor büyüme elde etti!

2016 yılı sonu finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, şirketin son durumu hakkında bilgileri ve elde ettiği rekor büyüme oranını kamuoyu ile paylaştı.

Türk Telekom’un 2016 yılı gelirleri, halka arzdan bu yana en yüksek yıllık büyüme oranı olan yüzde 10,9 ile 16,1 milyar TL seviyesine yükseldi.

Ayrıca, 2016 yılında Türkiye’nin dijital dönüşümünde öncü rol oynama vizyonu ile 3 milyar TL yatırım gerçekleştiren şirket, toplam abone sayısını 1,5 milyonluk bir artış ile 38,9 milyon seviyesine yükseltti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Sağ Arşivi
SON YAZILAR