'İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye' sergisi ziyarete açıldı

Dışişleri Bakanlığınca, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında düzenlenen ve fotoğraflarının AA'nın arşivinden oluştuğu "İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye" sergisi, uluslararası katılımcılarından büyük ilgi görüyor.
'İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye' sergisi ziyarete açıldı

Dışişleri Bakanlığınca, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında düzenlenen "Turkey, A Nation United for Humanity/İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye" sergisi, uluslararası katılımcılarından büyük ilgi görüyor.

Zirve girişinde kurulu çadırda yer alan sergiyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan sergi küratörü Nihal Varlı, sergide Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile Türk Kızılayı'nın uluslararası alanda ekonomik, sosyal, kültürel katkılarının, acil ve geniş zamanlı insani yardım çalışmalarının fotoğraflar ve videolar desteğiyle interaktif olarak yansıtıldığını anlattı.

Sergide yer alan fotoğrafların Anadolu Ajansı'nın (AA) arşivinden oluştuğunu hatırlatan Varlı, şöyle konuştu:

"AA'nın kurumlarımızın çalışmaları esnasında çektiği fotoğrafları ayrı ayrı kategorize ettik, 'Yardım Ulaştırıyoruz', 'Acıyı Paylaşıyoruz', 'Önemsiyoruz', 'Gülücük Yayıyoruz' gibi üst başlıklarla sergiliyoruz. Sergide Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat katıldığı çalışmaların fotoğrafları da yer alıyor."

Sergide kurumların sadece insani yardım çalışmalarının değil, ayın zamanda yatırımlarının, oluşturdukları iş sahalarının da videolarının bulunduğunu aktaran Varlı, görüntülerin ise Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun arşivlerinden oluştuğunu kaydetti.

Sergiyi ziyaret eden İngiliz Parlementosu Lordlar Kamarası üyesi Baroness Emma Nicholson da serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şu düşüncelerini paylaştı:

"Türk Kızılayı dünya yardım organizasyonları içerisinde, amacından hiç sapmadan, sürekliliğini devam ettiren en güçlü organizasyonlardan biri. Ben de Kuzey Irak'ta, Musul'da Türk Kızılayı ve Kızıl Haç ile birlikte bulunma şansına sahip oldum. Türk Kızılayı'nın ne kadar fedakar, olağanüstü işler yaptığına birebir şahit oldum."

Sergi, Dünya İnsani Zirvesi boyunca ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.