Instagram koca bir yalandan ibaret

600 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Instagram hakkında yapılan bir çalışma, uygulamanın kullanıcıları dolaylı olarak yalan söylemeye yönlendirdiğini ortaya çıkardı.
Instagram koca bir yalandan ibaret

Günümüzde sosyal medya çılgınlığı giderek artıyor. Dünya çapında en popüler platformlar arasında yer alan Facebook, Twitter ve Instagram'ınyüz milyonlarca aktif kullanıcısı bulunuyor.

Smart Insights'ın Ocak 2017 raporuna göre, dünya çapında 600 milyonunüzerinde kişi aktif olarak Insgargam'ı kullanıyor. Bu uygulamayı belli sınırlar içinde sıradan bir şekilde kullanan da var, hayatını Instagram ile özdeşleştiren ve çığırından çıkan insanlar da…

İşte Ditch the Label ekibi 'Instagram çılgınlığı' temalı çok güzel bir video çekti. Videoda fotoğraf ve video paylaşan çoğu insanın aslında gerçeği yansıtmadığı ve rol yaptığı gözler önüne seriliyor.

Gördüğümüz üzere videonun başında bir genç kız “Bu şekilde uyandım." yazılı bir paylaşım yapıyor. Fakat gerçek aslında bu değil. Genç kız fotoğraf çekmeden önce günlük bakımını ve hatta makyaj bile yapıyor.

Videonun devamında otomobilde oturan başka bir genç ise, aktif spor yapıyor gibi görünmek için kask takıyor ve '30 kilometre bisiklet sürdüm' diye bir fotoğraf paylaşıyor. Sonrasında ise masasını düzenleyen bir kadının aslında ne kadar dağınık olduğunu görüyoruz.

Videodaki tüm sahnelerin arka planında ise yalan yatıyor. Instagram'ın aslında çoğu insanı dolaylı yoldan yalan söylemeye yönlendirdiği anlaşılıyor. Üstelik çoğu insan bunu bilinçsiz olarak yapıyor. Buna 'başkasından görerek özeniliyor' da diyebiliriz.

Fotoğraf ve video paylaşım çılgınlığının artık bir hastalık boyutlarınaulaştığını söylemek mümkün. Bu nedenle özellikle gençlerin sosyal medya kullanımını denetlemek ve kontrol altına almak ebeveynler için büyük önem teşkil ediyor.