İnstagram reklam piyasasındaki en büyük payı alıyor

İnstagram reklam piyasasındaki en büyük payı alıyor

İnstagram reklam pastası diliminden en çok pay alan uygulama oldu. Yaklaşık bir yılda yaptığı reklam anlaşmalarını en yüksek düzeyde tutarak 5 kat arttırdı.

 

Sosyal medya'nın tartışılmaz en iyi uygulamalarından olan instagram, diğer uygulamalara göre dijital reklam piyasasında ki en büyük paya sahip olmaya devam ediyor.

 

İnstagram kurulduğu yıllarda normal seviyede reklam geliri varken 2012 yılında Facebook'a 1 milyar dolara satılmıştı. Satılmadan önce kar edememiş, ancak gelecek vadetmişti. Yeni yöneticilerin olaya el koymasıyla iyi bir strateji ile reklam şirketi sayısını beş katına çıkararak piyasada bende varım dedi.

 

Uygulama içerisinde değişik yöntemlere de yer verilecek. Mesela berbere gitmeden önce randevu alına bilecek. Doktorunuza gitmeden derdinizi anlatabileceksiniz. Dahası randevu sistemiyle insan hayatını kolaylaştıracak birçok yenilik instagram takipçi ve kullanıcılarını bekliyor olacak.

 

İnstagram takipçi hilesi sayesinde yeni meşhur olan ve takipçi sayısı az olan ünlülere yeni fırsatlar da unutulmamış. Önümüzdeki günlerde instagram beğeni hilesi ile yine ünlülerin her etkinliği otomatik olarak beğenilmiş olacak.

 

İnstagram yöneticileri tarafından yapılan açıklamada her 10 kişiden 8'i değişik kategorilerde marka sayfalarını takip ediyor. Bu göz önüne alındığında instagram reklam amacına daha da yaklaşmış oluyor. 

 

2016 yılında 500bin olan reklam şirketi sayısı bu yıl içerisinde 200bin oldu. Bu sayede Facebook amacına daha çok ulaşıp, gelecek vadeden instagram’ı aldığı için çok şanslı olmuş oldu.