Instagram'da ekran görüntüsü alırken dikkat!

Instagram, mesajların ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendiren bir uyarı sistemini aktif etti.
Instagram'da ekran görüntüsü alırken dikkat!

Geçtiğimiz hafta Snapchat-benzeri belli bir süre sonra kaybolan mesaj özelliğini kullanıma sunan Instagram, yine Snapchat’in izinden giderek mesajların ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendiren bir uyarı sistemini aktif etti.

Snapchat’te uzun süredir yer alan özellik, an itibariyle Instagram‘da da kendini göstermeye başlamış durumda.

Sadece Instagram Direct (özel mesaj) üzerinden gönderilen geçici fotoğraf ve videolarda geçerli olan özellik, karşı tarafın ilgili fotoğraf veya videonun ekran görüntüsünü alması durumunda mesajı gönderenin bildirim almasını sağlıyor.

Özelliğin Instagram Hikayeler’de kullanılamadığını; sadece Instagram Direct üzerinden gönderilen geçici mesajlarda geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Zira Instagram Hikayeler’in aksine, Instagram Direct sadece özel mesajlaşma amacıyla kullanılıyor. Dolayısıyla geçici süreyle gönderilen mesajların ekran görüntüsünün alınması, ilgili mesajın gizliliğini de tehlikeye atıyor.

İlk etapta Instagram’ın sadece Instagram Direct üzerinden gönderilen değil; tüm fotoğraf ve videolar için ekran görüntüsü uyarısı gönderildiği söylentileri ortaya çıkmış ve olduça endişe uyandırmıştı.

Zira bu Instagram’da popüler tabiriyle “stalk” yapanlar, yani profilleri, fotoğrafları ve videoları gizlice izleyenler ve ekran görüntüsü alanlar için kötü bir haberdi. Ancak olayın aslında sadece Instagram Direct üzerinden gönderilen mesajları kapsadığı ortaya çıkınca birçok kişi de rahatlamış oldu.