'İnternet evin içine aldığımız açık bir sokaktır'

Psikiyatrist Prof. Dr. Semerci, internetin, uyuşturucu satışı, terörü, çetesi her türlü riskiyle kontrol edilmesi gereken evin içindeki açık bir alan gibi olduğunu söyledi.
'İnternet evin içine aldığımız açık bir sokaktır'

Psikiyatrist Prof. Dr. Bengi Semerci, internetin, uyuşturucu satışı, terörü, çetesi her türlü riskiyle kontrol edilmesi gereken evin içindeki açık bir alan gibi olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji bölümünde dersler veren Prof. Dr. Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal yaşamla ilgili bazı sorunların küçük yaşlarda başladığını, bu nedenle ailelerin ve okullarda çocuklarla ilgilenen herkesin daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Günümüzde çocuklara ulaşılabilirliğin kolaylaştığını vurgulayan Semerci, akıllı cep telefonlarının çocukların internet ve sosyal medyayı kontrolsüz şekilde kullanabilmelerini sağladığını belirtti.

Çocukların internete girişlerinin aileleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Semerci, "İnternetin küçük yaştaki çocuklarla tanıştırılmaması gerekir. Çocukların eğitimi için gerekiyorsa ailenin ya da büyüklerinin olduğu bir ortamda, herkesin ulaşabildiği bir yerde internet bağlantısı olmalı" diye konuştu.

ilkokul çağındaki çocukların internete bir büyük gözetiminde girmesi gerektiğine işaret eden Semerci, "Daha büyük çocuklar için de mutlaka gerekli uyarılarda bulunulmalı. İnternet, evin içine aldığımız açık bir sokaktır. Çocuk sokağa çıktığında 'yabancılarla konuşma', 'birisi seni bilmediğin bir yere davet ederse gitme' gibi tembihlerde bulunuruz. Aynı şey internet için de geçerli" diye konuştu. 

Prof. Dr. Semerci, çocuğun eline tablet veya cep telefonu verilmesinin bir yararı bulunmadığını, bunun kötü ebeveynlik olduğunu ifade etti.

Ebeveynlerin çocuklarına ayıracakları zamandan kaçınmaya çalıştıklarını dile getiren Semerci, "Beni rahat bıraksın ya da sussun diye verilen teknolojik aletin bebeğe bir yararı olmayacağı gibi ebeveynle çocuk arasındaki ilişki kurulmasında da bir takım sıkıntılar oluşturacaktır" dedi.