Ahmet Yeşil

Ahmet Yeşil

İnternet sitesi olmayan gazeteler…

İnternet sitesi olmayan gazeteler…

Merhaba sevgili Yeni Haber okurları. Bugün itibarıyla ben de Yeni Haber ailesinde yazmaya başlıyorum.
 
7. yaş dönümünü kutlayan Yeni Haber’i bugüne kadar hep uzaktan takip etme şansım olmuştu. Yazı İşleri ekibi ve muhabir arkadaşlarım oldukça proaktif haberlere imza atıyorlardı ve ben de ilgiyle takip ediyordum.
 
Bundan sonraki süreçte bir nebze de olsa bu aileye katkı verecek olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Kalemimiz inşallah bundan sonraki süreç için güzel yazılar yazmak yönünde hareketlenir.
 
Bana bu fırsatı veren Yeni Haber ailesine teşekkür etmek istiyorum.
 
Bu aralar sosyal medyada elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum. Bakmayın bu aralar dediğime, aslında hep varım sosyal medyada ama sadece sessiz izleyici modundayım.
 
Son zamanlarda ortaya çıkan gelişmeler karşısında ben de yorumsuz kalmayarak ufak tefek kendi çapımda bazı paylaşımlar yapmaya çalışıyorum.
 
Fark ettim ki, eğer günde en az 2 paylaşım yapmazsam, ertesi gün, bir gün önce aldığım etkileşimleri alamıyorum. Yani istikrar meselesi sosyal medyada bile önemli. Takipçileriniz sizden aslında günlük bir yaşam belirtisi ve kendinizi hatırlatmanızı bekliyorlar.
 
Özellikle içeriği güçlü olan paylaşımlar çok daha fazla etkileşim alıyor. İçerik derken fotoğraf ve video gibi argümanlarla süslenmiş paylaşımlardan bahsediyorum tabi.
 
İnsanlar bu çağda her şeyi hızlı tüketmeye o kadar çok alışmışlar ki, sizin yazdığınız satırlar eğer 200 karakterden fazlaysa beyhude uğraş içinde oluyorsunuz. Twitter’ı da işte bu yüzden çok tuttu insanlar.
 
Kısa, öz ve net. İçinde bir de medya içeriği varsa harikulade.
 
İş tam da böyleyken bu yeni medya düzenini kavrayamayanlara doğrusu aklım şaşıyor.
 
İnsanlar istikrar istiyor ama bazı haber siteleri ayda yılda bir haber girişi yapıyor. Konya yerel basınında en az 5 gazetenin internet sitesi aynı kafada. Geçen hafta Pazar günkü düğün haberi hala sitenin ana sayfasında duruyor.
 
Yine kimi yerel sitelerde ise haberlerin spotları kopuk, fotoğraf yok. Yarım yamalak.
 
Sosyal medyayı az takip eden insan bilir ki, bu istikrarsızlık ve içerikten yoksunlukla bu internet sitelerinin yeni medya düzeninde hiçbir geleceği yok.
 
Gece 03’te bile haber giren bazı yerel internet siteleri de mevcut tabi Konya’da. Sırf yazı yazmaya başladığım için söylemiyorum bunu ama özellikle yenihaberden.com’un haber akışında bunu farkettim. İnternet editörü arkadaşlarımız gece de haber akışından ödün vermiyorlar.
 
Yine Yeni Haber’in mobil uygulamasını da bugün yükledim. Gerçekten efsane bir uygulama olmuş. Bildirim özelliğine hayran kaldım.
 
Umarım bu başarıları bozulmadan devam eder. Hızlı, medya içeriği kuvvetli ve orijinal haberlerin hastayız…
 
Medya sektörüne böylelikle ben de merhaba demiş olayım. Haftaya görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yeşil Arşivi
SON YAZILAR