Ioan Hora, Konyaspor için Steaua Bükreş’i reddetmiş!

Atiker Konyaspor’un Rumen forveti Ioan Hora, transfer hikayesini Sportmen Dergisi’ne anlattı. Hora, ‘Önemli bir transfer teklifiydi inanmamıştım. Steaua Bükreş’i reddedip geldim. Konya’nın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Gelince şok oldum’ dedi
Ioan Hora, Konyaspor için Steaua Bükreş’i reddetmiş!

Sezon başında Romanya’nın Pandurii takımından transfer edilen Ioan Hora, Atiker Konyaspor’da şimdiye kadar ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaşattı. Romanya’da geçen sezon 20 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çeken golcü oyuncu, bu sezon yeşil-beyazlılarla çıktığı 21 maçta sadece 3 gol atabildi. Teknik patron Aykut Kocaman’ın yedek soyundurduğu Hora, temiz bir sayfa açarak futbol hayatına yeni başarılar eklemek istiyor.  

‘TEKLİF GELDİĞİNDE İNANAMADIM’
Konyaspor’dan transfer teklifi geldiğinde inanamadığını dile getiren İoan Hora, ’Geçen sezon çok iyi bir performans sergiledim. Finansal olarak da sıkıntıları vardı oynamış olduğum takımın. Yaz boyunca bunun için bir çözüm aradık. Bir arkadaşım bana Konyaspor’un ilgilendiğini söyledi. İlk başta inanmamıştım. Avrupa Ligi ilk maçında Pandurii’de oynarken aynı kişi beni tekrar aradı. Bükreş’te kendisini Konyaspor’dan birinin beklediğini söyledi.  Kendisiyle görüştüm ve anlaştık’ diye konuştu.   

KONYA’YA GELİRKEN ENDİŞELENMİŞ
Konya’ya gelirken şehir hakkında herhangi bir fikrinin olmadığını ve endişelerinin olduğunu ifade eden Hora, ‘Yönetici, gelip Konya’yı görmemi, takımı tanımamı istedi. Konya’ya gelince gerçekten şok oldum. Güzel şehir, güzel stat ve kulüp imkanları. Romanya’da bu tarzda bir tesisleşme bulamazsınız.  İnternetten taraftarları da izleme imkanı buldum. Harikulade bir taraftar grubuna sahip olduğunu gördüm’ ifadelerini kullandı.

STEAUA BÜKREŞ’İ REDDETMİŞ
Atiker Konyaspor’a gelebilmek için Steaua Bükreş’in teklifini reddettiğini aktaran Rumen forvet, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘Steaua Bükreş’ten de bir teklif aldım ama ülkemde oynamaya pek sıcak bakmıyordum. Romanya’da 300’e yakın maça çıkmıştım. Kendimi artık hazır hissediyordum. Kariyerimde de bir değişikliğe gitme ihtiyacı duydum ve kendimi bu konuda denemek istedim.  Romanya’daki birçok takımın maddi kriz içerisinde olması ve yeterince tesisleşmenin olmaması ülkemden ayrılmama neden oldu.’  

Veli Özkan / Sportmen Dergisi