iPhone 6S kullanıcılarını çıldırttı!

Apple'en yeni telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'larda yeni bir sorun ortaya çıktı. Cihaz, işlem yapılmaksızın durduk yere kendini kapatıp açıyor.
iPhone 6S kullanıcılarını çıldırttı!

iPhone 6S'te ortaya çıkan bir sorunun telefonun kendiliğinden kapanmasına yol açtığı söyleniyor. İnternette paylaşılan şikayetlere göre sorunun tetiklenmesi rastgele, herhangi bir eyleme bağlı olmaksızın gerçekleşiyor.

Kapanma sorunu, şimdiye kadar Reddit iPhone forumu, MacRumors forumları ve Apple destek forumu gibi yerlerde dile getirilmiş bulunuyor. Sorunu yaşayan kullanıcılar, telefonlarının şarjlıyken ve kullanılmadığı sırada bile kapanabildiğini söylüyorlar. Kullanıcıların çoğu iPhone 6S veya iPhone 6S Plus kullanıyor ancak bir kullanıcı aynı sorunu iPhone 5S'te yaşadığını söylüyor. Bazısı ise iOS 9.0.2'ye güncellediğini ve sorunu test etme aşamasında olduğunu belirtiyor.

Forumlarda yazan çoğu kullanıcıya göre telefonu açmak için "hard reset" (Home düğmesi ve güç düğmesini telefon açılana kadar basılı tutarak) işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. Sorunun donanımla mı, yoksa yazılımla mı ilgili olduğu şimdilik belli değil.

iOS 9.0.1 ve iOS 9.0.2 bazı kilitlenme ve güvenlik sorunlarını çözmüştü, ancak işletim sisteminde bazı küçük hataların kalmış olma ihtimali var. Apple ise konu hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.