iPhone 7: Kulaklık kalkıyor, su geçirmiyor!

Apple, itinayla uyguladığı 'ben tek, siz hepiniz' stratejisini şimdi de kulaklıklara uyarlama hazırlığında!
iPhone 7: Kulaklık kalkıyor, su geçirmiyor!

Apple'ın önümüzdeki yılın Eylül ayında tanıtıp akabinde satışa sunacağı iPhone ailesinin bir sonraki üyesi olacak iPhone 7'ye yönelik bilgiler gelmeye devam ediyor.
Dedikodu kazanının altına atılan son oduna baktığımızda iPhone 7'nin su geçirmez formda olacağını görüyoruz ki bu iddiayı Apple'ın son patent başvurusuyla birleştirdiğimizde mantıklı bir zemine oturduğunu söyleyebiliriz.
Aşağıdaki patent çizimlerinden de gördüğümüz (ve pek bir şey anlamadığımız) gibi Apple, yuvaları kapakla örtmek suretiyle halef iPhone'un iç bileşenlerini kuru tutacak bir tasarım geliştirmekte. 'Kapaklı yuvalara sahip elektronik cihazlar' ismini taşıyan patentin temelinde gerekmediği sürece yuvaların örtülmesi yatıyor. Yani örneğin arama gelmediği sürece hoparlörler kapak altında kalacak vb.
 
Bunun haricinde Japon Macotakara'dan erişen bir diğer rapora baktığımızda da Apple'ın iPhone 7'yi inceltmek yolunda 3.5mm kulaklık jakını kaldırmayı planladığını görüyoruz. Bunun yerine gelecek sistem ise ya BT üzerinden bağlantı ya da Lightning yuvası olacak imiş. Yani şimdi nasıl 3.5mm'ye takıyorsak o senaryoda da Lightning bağlantısına takacağız kulaklığımızı. Tabii bu durumda kulaklıklar da özelleştirilmiş olacak ki açıkçası Apple'ın 'ben tek, siz hepiniz' stratejisine oldukça uygun bir hareket olurdu bu. Tabii bu senaryoda artık başka bir kulaklık kullanmak isteyen iPhone sahiplerinin de mecburen 3.5mm<>Lightning dönüştürücüsü satın almak zorunda kalacak oluşlarını da not olarak düşelim. Tabii 3. parti üreticiler de benzer şekilde Lightning kulaklıklar üretecekler vs. vs.
 
Bu arada hatırlarsak bundan önce de Apple'ın 3.5 mm jakını 2mm'ye inceltme planı üzerinde durduğu söyleniyordu. Demek ki ondan vazgeçmiş:

Velhasıl başta da belirttik ama bir kere daha altını çizelim:
Tüm bu dediklerimiz henüz söylenti boyutunda ve 'sır küpü' Apple'dan konuya ilişkin bir malumat vs. yok. Ki muhtemelen iPhone 7'nin çıkışına yakın sızıntılar gelmeden de doğrulanmayacak hiçbirisi.

Kaynak: