İphone X yüz tanıma özelliği, Çinlileri ayırt edemiyor mu?

Face ID, Apple‘ın deyimiyle bugüne kadarki en gelişmiş güvenlik seçeneklerinden biri. Ancak iPhone X satışa çıktığından beri ortaya çıkan haberler, her şeyin o kadar da mükemmel olmadığını gösteriyor.
İphone X yüz tanıma özelliği, Çinlileri ayırt edemiyor mu?

Geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki bir çocuğun annesinin iPhone X‘un kilidi açmasının ardından, şimdi de Çin’den ilginç bir haber geldi.

Face ID Çinlileri birbirinden ayırt edemiyor mu?

Çin’in Nanjing şehrinde yaşayan Yan isimli bir kadın, iş arkadaşının yüz tanıma sistemini rahatlıkla aşabildiğini söyleyerek iPhone X‘unu iade etti.

İlk önce sorunu Apple‘a anlatan ancak çalışanlardan “bu imkansız” cevabını alan kadın, ardından bunu kanıtlamak için iş arkadaşını da yanına alıp soluğu Apple Store‘da aldı. Mağazada canlı canlı iş arkadaşının kilidi aşabildiğini gösterdikten sonra çalışanlar, telefonda bir sorun olabileceğini söyleyip kadına yeni bir iPhone X verdi. Ancak aynı problem ikinci telefonda da devam etti.

2-024.png

Henüz konuyla ilgili Apple’dan resmi bir açıklama yok. Ancak Çin pazarı şüphesiz Apple için en önemli pazarların başında geliyor. Bakalım yaşanan bu sorun münferit bir olay mı, yoksa Face ID gerçekten Çinlileri ayırt etmede bir sorun mu yaşıyor?