Irak ordusu, gaz üretim tesisinde kontrolü sağladı

Irak ordusunun Musul'un kuzeydoğusundaki Telkif gaz üretim tesisinde kontrolü sağladığı bildirildi.
Irak ordusu, gaz üretim tesisinde kontrolü sağladı

Irak ordusunun Musul'un kuzeydoğusundaki Telkif gaz üretim tesisinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Irak resmi televizyonunun haberinde, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında orduya bağlı 16. bölüğün, Musul barajı çevresindeki Telkif bölgesinin gaz üretim tesisinde kontrolü sağladığı belirtildi.

Bağdat'ta saldırılar

Öte yandan başkent Bağdat'ın farklı bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'le bağlantısı olan silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatında görevli Üsteğmen Nasır el-Hanun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin kuzeyindeki Et-Taci ilçesinin El-Hamamiyyat bölgesinde halk pazarı yakınlarında yere döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığını ifade etti.

Bağdat'ın kuzeyindeki Es-Salih bölgesinde bir dükkanın önünde bombanın patladığını, olayda bir kişi yaşamını yitirirken, 6 kişinin yaralandığını söyleyen Hanun, kentin güneydoğusundaki Nehrevan bölgesinde de kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda ise bir kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.