Irak'ta 6 DEAŞ unsuru etkisiz hale getirildi

Irak'ta Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinin kontrolünü ele geçiren ordu güçleri, ilçenin çevresinde düzenledikleri operasyonda 6 DEAŞ unsurunu etkisiz hale getirdi.
Irak'ta 6 DEAŞ unsuru etkisiz hale getirildi

Irak'ta Enbar Operasyonlar Komutanı İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerinin Rutba ilçesinin çevresini terör örgütü DEAŞunsurlarından temizlemek için saldırı düzenlediğini söyledi.

Operasyonda 6 DEAŞ unsurunun etkisiz hale getirildiğini ve silah yüklü 4 araçlarının imha edildiğini aktaran Mihlavi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Irak hava kuvvetlerinin operasyona havadan destek verdiğini ifade etti.

Mihlavi, Rutba ilçesinin kontrolünün tamamen Irak güçlerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bağdat'ta şiddet olayları: 6 ölü

Öte yandan başkent Bağdat'ta meydana gelen bombalı ve silahlı saldırılarda 6 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Yüzbaşı Dehham el-Mahmud, Bağdat'ın güneyindeki Ed-Devra bölgesinde bulunan dükkanların önüne yerleştirilmiş patlayıcıların infilak ettirildiğini söyledi.

Saldırıda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını ifade eden Mahmud, başkentin merkezindeki El-Kerrade bölgesinde alkol satan bir dükkana düzenlenen silahlı saldırıda da 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını belirtti.

"Başkentin güneyinde 3 kadın cesedi bulundu"

Mahmud ayrıca emniyet güçleri tarafından başkentin güneyinde 3 kadın cesedinin bulunduğunu aktardı.

Irak Parlamentosu, 4 gün önce alkol satışı ve ithalatını yasaklamıştı.