Irak'ta "Antiterör Timleri" Hazır bölgesinde konuşlandı

Irak merkezi hükümetine bağlı "Antiterör Timleri" Musul'un güneydoğusunda yer alan Hazır bölgesinde konuşlandı.
Irak'ta "Antiterör Timleri" Hazır bölgesinde konuşlandı

Irak merkezi hükümetine bağlı "Antiterör Timleri" Musul'un güneydoğusunda yer alan Hazır bölgesine ulaştı.

Antiterör timleri, terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılması operasyonu çerçevesinde, kente 40 kilometre mesafede yer alan Peşmerge güçlerinin kontrolündeki Hazır bölgesinde konuşlandı.

AA muhabirine konuşan, isminin açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili,Antiterör timlerinin elindeki silahların tamamının ABD'ye ait olduğunu belirterek, bölgeye yaklaşık 200 zırhlı araçla Bağdat ve Enbar illerinden geldiklerini kaydetti.

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında Musul'un Mahmur ilçesinde daha önce krize neden olan "Şii bayrağının", Hazır bölgesine gelen antiterör timlerinin zırhlı araçlarında da olduğu gözlemlendi.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Şahevan Abdullah, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusuna bağlı bazı birliklerin Musul'un güneyindeki Peşmerge cephelerine geçmek istediğini, ancak Şii mezhebini simgeleyen bayraklardan dolayı bu askerlerin geçişine izin verilmediğini belirtmişti.

Irak ordusu ve Peşmergeler arasında krize neden söz konusu olayla ilgili ikili görüşmenin ardından uzlaşıya varıldığını aktaran Abdullah, "İlk önce Irak askerleri bayrakları indirmemekte ısrar etti, ancak daha sonra bayrakların araçlardan indirilmesiyle geçişlerine izin verildi." ifadelerini kullanmıştı.