Irak'tan sığınmacılar için yardım çağrısı

Irak hükümeti, uluslararası ve bölgesel kuruluşlara, çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardım çağrısı yaptı.
Irak'tan sığınmacılar için yardım çağrısı

Irak devlet televizyonunun haberine göre, Başbakanlık Ofisi sözcüsü Sa'd el-Hadisi, uluslararası ve bölgesel insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Irak'ın "uluslararası bir terör örgütüyle" mücadele ettiğini ve "ciddi bir mali kriz" yaşadığını ifade eden Hadisi, kurtarılmış bölgelerde istikrar sağlamak, sığınmacıların evlerin dönüşünü ve normal hayatlarına adapte olmalarını hızlandırmak için uluslararası toplumun ve bölge ülkelerinin katkısının önemli olduğuna dikkati çekti. 

Hadisi, Irak hükümetinin, Felluce'de vatandaşlar için güvenlik koridorları oluşturmaya ve sivilleri korumaya özen gösterdiğini belirterek, bakanlıklar ve ilgili birimler aracılığıyla Felluce'deki sığınma evlerine gerekli gıda ve tıbbi yardım gibi temel ihtiyaçların temin edilmesi konusunda da çalıştıklarını kaydetti. 

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar'ın vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.