İran hac heyeti Suudi Arabistan'da

İran hac heyeti, 2017 yılında İranlı hacı adaylarının ibadetini gerçekleştirmesi için Suudi Arabistanlı yetkililer ile görüşmelerde bulunmak üzere, Cidde'ye geldi
İran hac heyeti Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - İran hac heyeti, 2017 yılı hac mevsiminde İranlı hacı adaylarının ibadetini gerçekleştirmesi için Suudi Arabistanlı yetkililer ile görüşmelerde bulunmak üzere, Cidde'ye geldi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre İşleri Bakanı Dr. Muhammed Salih bin Tahir, İranlı hacıların bu yıl hac ibadetini gerçekleştirmesi için gerekli görüşmelerde bulunmak için İran Hac ve Ziyaret İşleri Başkanı Hamid Muhammedi ve beraberindeki heyeti Cidde kentindeki ofisinde kabul etti.

Kabulde İranlı hacıların bu yıl hac ibadeti için ülkeye gelmesi ile ilgili çalışmaların ele alındığı ve ikili görüşmelerin devam edileceği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, her yıl hac ibadeti için vatandaşlarını gönderen tüm ülkelerle yapılan rutin bir görüşme gerçekleştirildiği vurgulanarak, görüşmelerin sonunda iki ülke tarafından imzalanan protokol ile hacıların güvenli bir şekilde ülkeye gelişi, taşınmaları, konaklanmaları ve geri dönüşü ile ilgili hazırlıkların belirlendiği ifade edildi.

Geçen yıl iki ülke arasında anlaşılmaya varılamaması sonucu protokol imzalanamamış ve İranlı vatandaşlar hac ibadetini yerine getirememişti.

Suudi Arabistan, İran'ı hac ibadetini siyasi olarak kullanmak istediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, sorumlunun İran olduğunu açıklamıştı. İran ise Suudi Arabistan'ı hac ibadetini engellemekle suçlamıştı.

Kaynak: