İran polisi defileyi engelledi

İran polisi defileyi engelledi

İran'ın başkenti Tahran'daki bir alışveriş merkezinde, ünlü bir Amerikan giyim firmasının mağazasının açılışında düzenlenmesi kararlaştırılan defilenin polis tarafından engellendiği bildirildi. 

Yarı resmi haber ajansı Tesnim'de yer alan habere göre, başkentin kuzeyindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenmesi beklenen defileye son anda müdahale eden polis "teknik sorunlar" nedeniyle gösterinin yapılamayacağını söyledi. 

Tahran'ın ünlü mankenlerinin katılacağı defileyi izlemek için alışveriş merkezine gelen yaklaşık 150 kişiye de gösterinin düzenleneceği alanı boşaltma uyarısı yapıldı.

Defilenin gerçekleştirileceği alışveriş merkezinin yasal olmayan önceki faaliyetleri nedeniyle yargı takibi altında bulunduğu belirtildi. 

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yerli üretimin güçlendirilmesi ve ülkede Batı kültürünün yaygınlaşmaması için ABD menşeli ürünlerin ithal edilmemesi gerektiğini sık sık dile getiriyor.

Dini liderin muhalefetine rağmen, özellikle başkent Tahran'daki bazı alışveriş merkezlerinde Amerikan ürünlerini ve bunların sahtelerini satan birçok yetkisiz mağaza bulunuyor. 

Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı da geçen yıl yayınladığı bir genelgede yerli üretimin güçlenmesi için ABD ürünlerinin ithal edilmesinin önlenmesi gerektiğini bildirmişti.