İran yönetimine tehdit: İspatlamazsanız konuşurum!

İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad kendisine yönelik yolsuzluk iddialarının ispatlanmaması durumunda konuşacağını açıkladı.
İran yönetimine tehdit: İspatlamazsanız konuşurum!

İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bir süredir ülkesinde kendisine yönelik devam eden yolsuzluk, fitne çıkarmak ve Babek Zencani'yi desteklemek iddialarından dolayı hedef tahtasına oturtulmuştu. 




Ahmedi Nejad yayınladığı son videoda kendisine yönelik iddialara cevap verdi. Nejad konuşmasında, "Beni yolsuzluk, fitne çıkarmak ve Babek Zencani'yi desteklemekle suçlayanlara bunu ispatlamaları için 48 saat mühlet veriyorum. Aksi takdirde konuşacağım. Yargı ıslah olursa ülke ıslah olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Ahmedni Nejad'ın videosunun ardından açıklama yapan İran Başsavcısı ise "Ahmedi Nejad'a gerekli cevabı vereceğiz" dedi.

İRAN'DAKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Ahmedi Nejad ve İran yönetimi arasındaki gerilim bir süredir devam ediyor. İran Meclis Başkan Yardımcısı Mutahhari geçtiğimiz günlerde "Ahmedi Nejad'ın elinde rejime karşı kullanabileceği belgeler olabilir" demişti.

Nejad İran dini lideri Ruhani'ye yazdığı mektubunda ise "Üst düzey sorumlu makamların gafleti görülmemiş bir ekonomik durgunluğa yolaçmış, işsizlik, fakirlik ve sınıf farklılığı had safhaya ulaşmış ve her an ülke ve halkı beklenmedik krizlerle karşı karşıya getirebilir.." ifadelerine yer vermişti.