İran'da düşen özel Türk uçağı

İran'da düşen jette hayatını kaybeden Hananel, Siloni And ve İzmirli'nin cenazeleri toprağa verildi
İran'da düşen özel Türk uçağı

İSTANBUL (AA) - İran'da düşen jette hayatını kaybeden Liana Kalma Hananel, Jasmin Baruh Siloni, Ayşe And ve Aslı İzmirli son yolculuklarına uğurlandı.

Liana Hananel için Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Hananel'in cenazesi burada toprağa verildi.

Jasmin Baruh Siloni için de Ulus'taki Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda cenaze töreni yapıldı. Törenin ardından Siloni'nin cenazesi burada toprağa verildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenlerine Hananel ile Siloni'nin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Türkiye Hahambaşı İsak Haleva da katıldı.

- İzmirli ve And Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi

Ayşe And ve Aslı İzmirli'nin cenazeleri de Zincirlikuyu Mezarlığı içinde bulunan camiye getirildi. Cenazelerin camiye getirilmesi sırasında, And ve İzmirli'nin aileleri ile yakınlarını gözyaşına boğdu.

Cenaze aracından indirilen Ayşe And'ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Tabutu musalla taşına kadar taşıyan anne, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Aslı İzmirli'nin Lübnanlı nişanlısı Bassam Houssami, ailesiyle birlikte Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine gelerek cenazeyi teslim aldı. Houssami burada taziyeleri kabul etti.

Bu yaz evlenmeyi planlayan Aslı İzmirli'nin tabutuna beyaz tülbent örtüldü.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayşe And ve Aslı İzmirli Zincirlikuyu Mezarlığındaki aile mezarlıklarında toprağa verildi.

Kaynak: