İranlı bakan da gördüklerine inanamadı, şaştı kaldı!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Meclis'in bombalanan yerlerinde incelemelerde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.
İranlı bakan da gördüklerine inanamadı, şaştı kaldı!

Türkiye'de temaslarda bulunan İranDışişleri Bakanı Cevad Zarif, Çavuşoğlu ile 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Meclis'in bombalanan yerlerinde incelemelerde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de TBMM'yi ziyaret etmeyi bir görev olarak gördüğünü söyledi.

Ziyaretinin Türk halkının ve demokrasinin yanında olduklarını gösterdiğini belirten Zarif, "Türk halkının temsilcilerinin desteği, Cumhurbaşkanının yönlendirmesiyle ispat ettiler ki zorla, cebirle kesinlikle demokrasinin önüne geçilmez. Türk halkının sokaklara çıkması, halkın iradesinin bütün güçlerden üstün olduğunu bir kez daha gösterdi." diye konuştu.

Darbe girişimini ilk anlardan itibaren kınadıklarını vurgulayan Zarif, İran'ın Türk halkının ve Türk hükümetinin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

"İddialar asılsız"

Bakan Çavuşoğlu, Zarif'i uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adil Öksüz ile Zekeriya Öz'ün yakalandığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda bu bilgi doğru değildirdir ama değişik ihbarlar geliyor özellikle son iki gündür. Bunların hepsi değerlendiriliyor, arkadaşlarımız da yakından takip ediyor. Gürcü yetkililerle de yakın temas içindeyiz." ifadesini kullandı.