İranlı general: "İran savaş başlatmaz ama savaşta kendini iyi savunur"

İran Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmad Reza Pourdastan, İran'ın hiçbir ülkeye karşı savaş başlatmayacağını ama herhangi...
İranlı general: "İran savaş başlatmaz ama savaşta kendini iyi savunur"

İran Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmad Reza Pourdastan, İran'ın hiçbir ülkeye karşı savaş başlatmayacağını ama herhangi bir tehdide karşı kendini çok iyi savunacağını söyledi.

İran Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmad Reza Pourdastan, yaptığı açıklamada İran'ın hiçbir ülkeye karşı savaş başlatmayacağını ama gerekirse herhangi bir tehdide karşı kendisini çok iyi bir şekilde koruyacağını söyledi. Pourdastan, İran Silahlı Kuvvetleri'nin askeri doktrininin caydırıcılık ve savunmaya dayanarak oluşturulduğunun altını çizerek, "Başka herhangi bir ülkede egemenlik peşinde değiliz, ancak düşmanın tehditlerini her yerde karşılamaya ve savunma yeteneklerimizi geliştirmeye çalışacağız" dedi.

Pourdastan, daha önce de söylediği gibi ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin düşmanlarına ezici bir tepki vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, "Ülkenin karasularındaki düşman gemileri hakkında bilgimiz var. Askeri uzmanlarımız, düşmanların yeteneklerine karşı kendi savunma kapasitelerini gösteriyor" diye konuştu.

İran'ın doktrininin ülkeyi savunmaya dayanmakta olduğunu yineleyen Pourdastan, "Herhangi bir tehdit söz konusu olduğunda İran düşmana sert bir tepki verecek" ifadelerini kullandı.

İHA